Trenle beraber sizde okumayı durdurun
2025 38. kitabı
Uzatmayacağım, yazarın da uzatmamasından yakınarak başlayacağım. Önce önüme Kuzgun'un utangaç yüzü belirecek, bakışlarından yorgunluğu tadacağım. Sona sizleri kelimeleriyle başbaşa bırakacağım. Nerede kalmıştım? Doğru başlamamıştım bile... Bir kaç saat içinde yaşanıyor her şey; aşk ve anlayış, yaşam ve ölüm, varlık ve yokluk. Kuzgun'un o alnına düşen tutamlarını izlerken buluyorsunuz kendinizi. Sonra öğretmenin göz yaşlarında kayboluyorsunuz. Bu bir var olmanın değil yok oluşun hikâyesi... Ben bir kez daha satırlara güveniyor, bir kez daha kendimi kaybediyorum. Siz bir kez daha elinize kitabı alıyor ve bir kez daha kendinizi unutuyorsunuz. Belki de satırlara gizleniyorsunuz. "Muhtemelen" Fantastik bir kurgunun, fantastik bir aşkını anlatıyor bu üç yüz sayfa. Öyleki, başrol ne ara aşık oldu ne ara kendini bu aşka adadı anlamıyorsunuz bile. Siz de onunla beraber ilerliyorsunuz. Sonra, kitabın sonundaki alelacele yazılmış satırlara sitem ederken buluyorsunuz kendinizi. Hayır diyorsunuz, insan böyle başlayan bir kitabı, böyle yazılan bir karakteri böyle üstün körü bitirebilir mi? Bitiriyor ama, mutlu ama göz devirmeli bir son oluyor sizin için. Sonra kitabınız kütüphanenizin arkasına gizleniyor. Çünkü kelimeler azizim, sonlardan daha önemsizdir ve bazı sonlar mutsuz bitse daha güzel olabilir, dedirtir. Kısacası spoiler olsa da belirtmeliyim ki, duran trenle bitmesi gereken bir kitaptı kendisi. Son bölümler mutlu sona ulaşmak için harcanılan boşa kâğıt israfı olmuş. Teşekkürler ve iyi günler.
Doğu EkspresiHacer Kübra Gümüş · Dex Yayınları · 2019201 okunma