Sessiz tahakküme bakın. Buradaki asıl mesele başkalarının tercihlerine kendi doğrularını dayatman. İnsanları 'neden böyle giyiniyorsunuz' diye sorgulamak aslında onları sessizce kendi istediğin şekle sokma çabası. Bu bir tahakküm biçimi ve özgür iradeye saygısızlık. Açık giyinmek ya da kapalı giyinmek tamamen kişisel tercihtir; çok klasik ama benim bedenim, benim kararım. Bu tercih kimseye zarar vermez, kimsenin yaşamını tehdit etmez. Ama senin söyleminde, bireyin özgürlüğünü yok sayma ve kendi değerlerini evrensel bir doğru gibi dayatma var. İnsanları sadece senin aklına yatan şekilde yaşamaya zorlamak, farklılıkları kabul etmemek tahammülsüzlükten başka bir şey değil. Ben açık giyinmeyi tercih ediyorum ve bu kararımı sorgulamak kimsenin hakkı değil. Asıl saygı, insanı olduğu gibi kabul etmekten geçiyor. Senin düşüncelerine saygı duyuyorum ama aslında farkında olmadan insanları sessizce kendi istediğin kalıba sokmaya çalışıyorsun. Tahakküm altına almaya çalışmak bundan farklı bir şey değil.

Sema

@Sema_2004
Çıplaklık neden size zevk veriyor? Yorumlara bekliyorum
Neden çırılçıplak geziyorsunuz. Neden kendinize bu kötülüğü yapıyorsunuz kızlar. Bana bunun mantığını anlatın ben anlayamıyorum sorun bende mi. Çıplaklık neden size zevk veriyor. Benim de saçım açık çarşafa girin demiyorum. Dini inancım da yok. Ama neden soyunuk geziyorsunuz sebebi ne. Hem soyunup gezip üstüne bir de aşka inanıyorsunuz. Ben anlayamıyorum benim aklım almıyor. Aşk diye bir şey yoktur zaten ama sizi o şekilde kabul eden bir erkek sizi zerre insan yerine dahi koyuyor olamaz. Evlense bile. Benim aklım almıyor ya.
16,6bin Gösterim
Freud der ki:” Bir insan bir yere bakıyorsa orada ilgilendiği bir şey vardır. Bir insan bir yere hiç bakmıyorsa orada kesinlikle ilgilendiği bir şey vardır.” kısacası insanlar görmezden geldiği veya saygı duymadığı yaşam şekillerine aslında içten içe imrenirler ama kendi ezberleri bunu yapmalarına izin vermez. Yorumun pek yerinde olmuş Demet tebrikler 👌☘️
DemetDemet geçenlerde de başka bir kandırılmış okuyucu çıplaklık ile Atatürkü ilişkilendirmişti. Bir insan ben hem kandırıldım hem cahilim demek istese ancak böyle paylaşımlar yapar 😅 Trajikomik şeyler bunlar üzerinde çok da durmamak lazım ama sürekli karşımıza çıkıyorlar.
Bunu aşka, bir erkeğin onu o şekilde beğenmeyeceğine ve evliliğe bağlaması da bir o kadar acınası. Tek derdi kendine bir erkeğe beğendirmek mi yani bu insanların? Çok yazık.
Katılıyorum size 👏🏼
Demet'im yüreğine sağlık 🥰❤️ Benim sayfamda olup kadın arkadaşın biri bile beğenmiş böyle bir iletiyi🤦 erkeğe endeksli bir giyim tarzını Yaşam tarzını reddediyorum kişi kendisi Özgür iradesiyle ne giyeceğine karar verir çıplaklık senin derdin olmasın... insanlara belli bir şeyleri dikte etmek dayatmak iğrenç bir şey... bırakın ya kadınları... giymeseymiş, gülmeseymiş, yaşamasaymış...!!!
Demet
Eksiğin yok yazdıklarında, hepsine katılıyorum.👏🏼❤️ Bir de erkeklerden alkış bekliyor hanımefendi gel de deli olma. Zaten kendi fikirleri çetrefilli yorumlarda hâlâ "anlayamıyorum" demesin mi. Innasabirin😩😩
Takip ettiğim kişiler tarafından çokça yorum ve beğeni almış olduğu için bu paylaşım dünden beri önüme düşüyor. Bir kaç kelime de ben yazmak istemiştim ama son cümleleri görünce buna değmeyeceğine karar verdim. “ sizi o şekilde kabul eden erkek insan yerine koyuyor olamaz.” Cümlesi akla mantığa hiç bir şekilde uygun değil zaten. Kadınların değeri erkeklerin tekelinde değil. Keza erkekler için de aynı durum geçerli. Bu tür düşünceler hem psikolojik hem de fiziksel şiddetin doğmasına zemin hazırlıyor, yazık ki bunun bile bilincinde değilsiniz. Kendinizi fikirlerinizle, karakterinizle, zekanızla var edemiyorsanız bu çarpık konularla gündeme gelme çabasından vazgeçmelisiniz. İç sesimi dışa yansıttığın için teşekkür ederim Demetcim yorumunu görünce kayıtsız kalmak istemedim ❤️
Demet
PeraPera Zaten takip ettiğim kişiler beğeni sırasına girmiş, ya seri beğeni yapıyorlar ya da hepsin silmek lazım şimdi anlaşılır benim iletiden sonra 🤣🤣 onların lincine ihtiyacımız yok karşılık verebiliriz sorun değil gelsinler 🙂‍↔️ 🫶🏻🌼🌸
Kafasının aldığı şeylerle uğraşabilirdi 😏😂 Boşversin… Canım Fyodor DostoyevskiFyodor Dostoyevski in dediği gibi “Her şeyi fazlasıyla anlamak bir hastalıktır; gerçek tam manasıyla bir hastalık”. anladığımız için saygı duyuyoruz ama diğerleri anlamadıkları için saygı duyamıyorlar🤦🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
Bu yorum görüntülenemiyor