#artemisaşkına
Biraz okuduğum ve sonra araya başka kitaplar kanadığı için es verdiğim kitaplardan biriydi. Ama bayağı es verdim. O bana bakıyor ben ona, artık oku beni diye isyan ettiğini duyup okudum.
Ve size bir soru sorayım. İntikam almak için ne kadar ileri gidersiniz?
Ben kindar biriyim, o yüzden eskiden olsa çok ileri gidebilirdim. Karakterin intikam için yaptıkları bana kendimi anımsattı ama çok fazla ileri gitti. O kısımda 'ben' değil. Biraz haklı gördüm biraz haksız. Müge Anlı'ya çıksalar durum net çözülebilir bence. Ya da Müge kafayı yerdi. Kadın Deccal gibi valla.
Şimdi bu kadın çok zengin kocası ondan birkaç yaş küçük. İkisi de bir tür yazar. Neyse başta çok iyiler, her şey harika. Ama sonra adam iflas ediyor, kızın ailesi de öyle. Kızın yüklü birikimi imdada yetişiyor. Derken bunlar taşınıp adamın memlekete yerleşiyor, bar açıyorlar ve kadın çalışmıyor. Aslında aralarında bir tür iletişimsizlik var.
Ve kadın bir gün ortadan kayboluyor. Kaçırıldı, darp edildi ihtimali yüksek ve herkes kocadan şüphe etmeye başlıyor. Ortaya çıkan 7 yıllık bir günlük, tuhaf kanıtlar ve kadının evlilik yıl dönümü için yaptığı hazine avina benzer bir oyun var. Adam ipuçlarını toplamaya da çalışıyor aynı zamanda.
Ee kadın nerde?
Koca ne haltlar yemiş?
Dırım dırım valla kadın gerçekten bir deha o kesin. Tabii sona doğru kendi de tökezliyor. Ama finalde her şey bitti derken başka şeyler oluyor.
Bu bir #psikolojikgerilim roman ama gerilim bence yok. Sadece psikoloji var. Manipülasyon ve narsistlik önplanda bana göre. Tabii psikoloji alanı olan kankalarım daha iyi bilir. Neyse Efenim bu kadar deccal olmaya gerek yok ama ders vermek çok iyi acayip zevk aldım. Hikayede herkes kötü bu arada. Adam pisliğin teki. Neyse gidin alın ben 9 puan verdim sevdim hikayeyi