·152 syf.····Okunma: 20 Eylül 2025 19:52 İlk kez Pınar Kür kitabı okudum ve çok memnun kaldım.Kadının toplumdaki yerini,hiçe sayılışını,sessizliğini ve bu sessizliğin nedenleri ve sonuçlarını içten ve samimi bir dille anlatmış.Kitabı okurken bazı yerlerinde şunu düşündüm;En çok aşağılanan ,değersiz görülen canlı gerçekten de kadın.Erkekler hep el üstünde tutuldu ,her şekilde desteklendi .Sonra dönüp desteklenmeyen kadınlar onca şeyi başarıp en ufak şeyi başaramadığında “kadın işte “dendi.Kaza mı var kadın sürücüdür.Bir şirkette kriz mi çıktı kadın yöneticidir.Neden bir yerde kadın varsa orada hep sorun var gibi davranıldı? Kitap gerçekten kadın erkek herkesin okuması ve üzerinde bolca düşünmesi gereken bir kitap.
Sadece kitapta anlayamadığım Pınar Kür’ün Yalçın’ı Melek ile aynı kefeye koyup “Ben Asılacak Kadın’ı okuyup da Melek ve Yalçın’a acımayacak birini tasavvur edemiyorum .”demesi.Melek’e acımak Allahın emri ama Yalçın?
Yalçın da Melek’i diğerlerinin kullandığı gibi kullanmadı mı ?Sonra da Melek’in talihsiz sonunu Yalçın hazırlamadı mı?