Puan vermedi·202 syf.····Okunma: 20 Eylül 2025 22:45 Oğuz Atay’la aramda belirgin olmayan bir bağ varmış gibi hissediyorum. Kitaplarını okumaya başladıktan sonra onu kendime çok yakın görmeye başladım. Bu kitap, okuduğum üçüncü kitaptı ve sanırım bütün kitaplarını da okuyacağım. İlerleyen yaşlarımda belki tekrar okur, olgunlaşmış kimliğimle kendisini daha da iyi anlayabilirim.
Bu kitap sekiz farklı öyküden oluşmakta. Ancak her öykü, ayrı bir roman gibi. Öncesinde okuduğum Tutunamayanlar ve Tehlikeli Oyunlar romanlarına göre dili daha akıcı. Her hikaye farklı konular içermekte. Her hikayenin karakteri sokakta gördüğümüz insanlardan oluşuyor. Yazar hayatı, gerçekçi bir zeminde, farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. İronileriyle ve içeriğiyle anlatım zenginleştirilmiş. Kitabı elden bırakmak pek kolay olmuyor. Diğer kitaplarına göre daha hızlı bir sürede bitirebilirsiniz.
Oğuz Atay’ı okumak isteyen okurlara bu kitapla başlamalarını tavsiye edebilirim. Fakat herkese Oğuz Atay’ı tavsiye edemem. Bence onu, anlayabilecek insanlar okumalı. Anlaşılamamanın verdiği acıyı pekiştirmemeli okur.