·256 syf.····Okunma: 20 Eylül 2025 23:29 sergei bebeğim "bratva is my home" derken ne kadar da haklıymış, resmen evime dönmüş gibi hissediyorum:))) siz kimi benimsersiniz bilmem ama benim kişisel bratva'm bunlar ve kişisel pakhan'ım da roman'dır. bebeklerim. neva sen lütfen sadece rus'ları yaz, italyanlar ne sana ne bana yaramıyor.
bu kitaba gelecek olursak öncelikle paven bebeğim gökyüzündeki bütün yıldızları hak ediyor. nasıl da mükemmelsin sen! minnoş mafya böyle olur. sergei hala bir numaram tabi <3 asya'yı da sevdim doğrusu ama kitapta çok şey eksikti. öncelikle bunun sayfa sayısının hak ettiğinden çok çok az olduğunu düşünüyorum. neva'nın bütün kitapları böyle kısacık bir oturuşta bitecek kitaplar - çerezlik. ama bu kitabın çerezlik sayılamayacak kadar ağır bir kurgusu var bence. konusunu yazmak için çok üşengeçim ama ana kadın karakterimiz istismara uğrayan biri. ve yaşadıkları o kadar acı ki düşüncesi bile dehşete düşürüyor ve yazarın iyileşme sürecini daha detaylı yazmasını beklerdim. ama yaptığı şey bir iki tane travma sonrası stres bozukluğu yaşadığına dair ufak detaylar, anksiyete krizleri, tetiklenmeler ve başrol adamımıza duyduğu doğuştan güven. aralarında hemen gelişen güven çok absürt olsa da buraya takılmayabilirdim çünkü her insan travmalarının üzerine farklı davranır ve asya'nın kurtarıcısı olarak gördüğü adama hemen güven beslemesi normal olabilirdi. ama bu güvenin hemen aşka dönüşmesi olmadı bence. çünkü dedim ya, bu adamı kurtarıcısı olarak görüyor ve bunun aşk olduğunu hiç hiç hissedemedim. ikisi iyi bir slow burn hak ediyorlardı. bir de daha 1 ay olmadan hemen birlikte oldular falan... ne bileyim, karakterin kişiliği ve içinde bulunduğu durumla çok çelişiyor bu. hayır normal bir kitap olsa yukarıda belirttiğim gibi çerezlik diye çok takılmazdım ama bu kitabın da konusu belli.
ve aralarındaki yaş farkına değinmek istiyorum. tüm söylediklerime ek olarak erkek karakter kadın karakterden 15 yaş büyük ve kadın karakter sadece 18 yaşında. resmi olarak reşit sayıldığı için takılmayalım mı? birkaç ay önce yaşansa bu olaylar ve karşılaştıklarında kız 17 yaşında olsa o zaman mı rahatsız edici olurdu? bu yazarın yazdığı age gap klişeleri kötü bence. İlk 3 kitapta gözüme batmamıştı çünkü ana kadın karakterler de belli bir olgunluğa erişmiş kişilerdi ama bu kitaptaki karakterin durumunu anlattım size. 18 yaşında, psikolojik ve fiziksel olarak istismara uğramış, kurtarıcısı olarak gördüğü adam ondan 15 yaş büyük - bundan baba kız hikayesi de olurdu. düşünsenize pavel asya'yı evlat ediniyormuş falan :DD
neyse sevemedim yani. pavel ve asya'yı ayrı ayrı sevdim ama birlikte olmamışlar. kitap da güzel değildi bu bahsettiğim sebeplerden dolayı. ama yazarı bir konuda takdir etmek isterim, trigger warning ve önsöz güzeldi bence. basitçe tetikleyici unsurları yazıp "size göre değilse okumayın" da diyebilirdi ama her detayına değinip okurlarına değer verdiğini bize göstermiş oldu. o yüzden yazara bir alkış. ve ben asya'nın abisini de epey çekici buldum bu kitapta ama onun kitabı 11'miş... direkt 11'e atlayacağım sanırım diğerlerini sonra da okurum. ay bir de şey, 5. kitabı nefretle okuduğum için pek hatırlamıyorum ama o kitabın ana karakteri hiç tişört giymezdi diye hatırlıyorum sanki ve asya'nın düğünde giymişti. hem komik hem de tatlı bir detay aferin sana.