Merhaba bir sineromanla karşı karşıyayız. Bu türü ilk kez okuduğum için başlarda garipsedim ama sonra okudukça alışıyorsunuz. Konusu güzeldi ama bana keşke roman olsa daha zevkli okurdum dedirtti. Kitabın sonunda 1 sezonun 8 kitaptan oluştuğunu anlıyoruz. Keşke bu bilgiyi baştan öğrenseydim çünkü kitapların basılması arasına koydukları uzun zaman beni rahatsız ediyor, özellikle yıllar sürüyorsa.
Neva kolejinde elit ailelerin çocukları oluyordur ve koleje girmek hiç kolay değildir. Bir süredir ise okulda bir oyundan söz edilmektedir. Kaos adlı bu oyunlar bazen ölümcül bile olabilir ve bunu üyelere yayın açarak izletirler. Bir gizli kulüpte sınırlı katılımcıyla doğum günü kutlaması yapılacakken projeksiyona yayın açılır ve kuruculardan biri oynamaya başlar. Kimsenin girmeye cesaret edemediği bir mahalleye girmiş ne ortamlarını bozmuştur. Fark edilince kavga etmeye başlarlar yayıncı yere düşer ve kafasındaki kamera ezilir. Sonrasında okuldan kaydı alınan ve yurt dışına gideceği söylenilen yayıncıdan bir daha haber alınamaz. Onun yayıncı olduğunu ise sadece en yakın arkadaşları aynı zamanda diğer kurucular biliyordur.
Aynı anda diğer öğrencilerin bakış açılarına da girip çıktığınız için birçok detayı elde ediyoruz.
Okuması zevkliydi. Senaryo şeklinde ilerlediği için bir gün içerisinde kitap bitti. Her Kitap Bir bölüm finali gibi bitiyor. Bir filmin yalnızca iki bölümünü izleyip merakta kalıyorsunuz. Açıkçası bana yeterli gelmedi ve bir an önce devamını okumak istiyorum