·102 syf.····Okunma: 12 Eylül 2025 14:00 Meksikalı bir aile inci toplayarak bunları satarak geçin sağlamaktadır. Günlerden bir gün bu mutlu aileyi bir akrep sarsar. Mutlu ailenin bebeği ( Coyotito) beşiğinde bir akrep bulunur. Akrep birden bebeğin omzuna düşer ve omzu şişen bebeğe bir türlü çare bulamazlar. Köyde pek sevilmeyen dışlanan aile doktora gider. Köyde pek sevilmeme nedenleri oranın yerlisi değildirler. Doktor bu aileye parası olmadığından pek yardım etmez. Sürekli oğluna yardım etmek isteyen Kino birden dev bir inci bulur. İnciyi hemen evine götürür. Bulduğu inciyi ilk önce abisine söyler… Ama inciyi artık tüm köy öğrenmiştir. Herkes bu ailenin evine koşarak gider çünkü böyle devasa inci hiç görülmemişti. Kino incinin herkesin dilinde olmasının tehlikesi altındaydı. Kino inciyi bir türlü satamaz. En son aklına doktor gelir ve doktora giderler. Doktor sürekli incinin yerini öğrenmek ister. Ve çocuğa yardım bahanesi ile inciyi konuşur. Doktor ile Kino arasında sürekli incinin muhabbeti geçerler. Bundam rahatsız olurlar ve farklı şehire bir küçük sal ile kaçmaya çalışır, fakat sal su alır. Evlerine geri dönerler ve bir hırsızla karşılaşınca Kino hırsızı öldürüp bir sazlığa atar. Sürekli kaç saklan hayatı yaşamaya başlarlar. Bu ailenin peşinde olanlar onları kaçtıkların mağaranın önünde Coyotito’nun ağlaması ile bulur. Ve silahlı çatışma ardından bebek orada hayatını kaybeder. Herşeyin sebebi olan inciyi eline Kino onu denize atar ve hikaye trajedik bir sonla biter.