2025 147. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2025 10:46
Penelope kalemi duygusal ve dram doldur. Kitabı okurken bunu sonuna kadar hissettim. İlk bölüm karakterlerin yavaş yavaş başlayan aşkını okurken ikinci bölümde gözyaşlarımı tutamadım. Leo o kadar güzel bir karakterdeki onu sevmemek imkansızdı. İnce, nazik, kibar, düşünceli ve yetiştiği ortama göre asla kendini beğenmiş biri değildi. Ailesinin ondan beklediklerini farkında olan bir adamdı. Felicity, koruyucu ailelerde büyümesine rağmen hedefleri olan, hayatı ciddiye alan biriydi. Kimseye bağlamak istemeyen biriydi çünkü kimi sevse terk edilmişti. Leo eninde sonunda gidecekti. Bunu bile bile bu işe girmek istemese de aşk asla kural tanımıyordu. Leo'nun kuzeni Sig kitabın eğlenceli karakteriydi. Bazen beni sinirlendirse de aslında söyledikleri doğruydu. Kitabın ilerleyen sayfalarında onunla ilgili okuduklarım beni çok üzdü Mutlu olmayı kesinlikle hak eden birisi. Size kısaca kitaptan bahsedeyim. Felicity, Harvard mezunu hukuk fakültesine gitmeden önce koruyucu ailesinin yanında güzel bir tatil yapacaktı. Evlerinin karşısındaki körfeze yeni kiracılar gelmişti. Dürbünü ile kuşları izlerken merakı galip geldi ve karşılaştığı görüntü ile şok oldu. Bir de üstüne iki adam tarafından baktığı fark edilince çok utanır ve hemen evine döner. Daha sonra markette bu iki adamla karşılaşılan Feliciy onları kuzen olduklarına, yazın sonuna kadar tatil için burada kalacaklarını öğrenir. Leo ile birbirlerinden çok etkilenirler fakat kalbini kırmasından korkan Felicity ondan uzak durmaya çalışır. Leo ise kuzeniyle çıktığı tatil sonrası ailesinin istediği biriyle evlenecek be yedinci Westfardshire Dükü olarak sorumluluklarını yerine getirecekti. İkiside bu işin sonu olmadığını bilsede birbirlerine aşık olmuşlardı. Her anın keyfini çıkarmaya karar veren çiftimiz ayrılık zamanı gelmesiyle çok zorlanır. Aradan beş yıl geçmişti. Felicity, Leo'dan bir mektup almıştı. Mektubu okuduktan sonra kendini İngiltere'de onun kapısında bulur. Kapı açıldığında dünyası başına yıkılır. İşten bundan sonrası inanın tüm duyguları hissedeceğiniz bölümlerdi. Kesinlikle tavsiye ediyorum okumalısınız.
AristokratPenelope Ward · Yabancı Yayınları · 2025149 okunma