Yavuz Bülent Bakiler'e Dair
Sonbahar hüznü çağırır. Bugün bu hüznü perçinleyen de yaşayan en değerli şairlerimizden biri olan Yavuz Bülent Bâkiler Beyefendi’nin vefatı oldu. Kendisinin birçok güzel düşüncesi vardı. Onlardan biri de Türkçe’ye olan hassasiyetiydi. Türkçe’yi katletmeye, dilini kirletmeye kalkanlara karşı hep bir kalkan olmuştu. Sürekli dilinde Yahya Kemal’in meşhur sözü vardı: “Türkçe ağzımda annemin ak sütü gibidir.” O da öylece korudu Türkçe’yi. Yanlışlarımızı eleştiren ve bize doğru kullanımı gösteren kitabı Sözün Doğrusu 1Sözün Doğrusu 1 ’su serisinde çok çarpıcı örneklerle anlatıyordu bu katliamı. Kitabında olduğu gibi konuşmaları da duru ve akıcıydı. Her zaman konuşmalarına hayranlık duymuşumdur. O konuşsun da biz dinleyelim:) Tam bir İstanbul Beyefendisi... Türkçe bir ağza ancak bu kadar yakışabilirdi... Gençlik yıllarım üstadın şiirleriyle geçti. Onun bu çağa ait olmayan, saf, masum ve utangaç tavırlarıyla dolu aşk hikâyeleri özellikle beni çok etkilemiştir. Kimi zaman Cebeci İstasyonu’nda beklemiş, kimi zaman doludizgin atlarla koşmuşumdur. İnsan sevdalanınca onun masum aşklarında buluyor kendini. Çünkü o samimiydi. Yaşıyordu... Sadece aşk şiirleri mi? Elbette hayır. Bazen anne sevgisinde bazen vatan sevgisinde... Anadolu’nun, Türkistan’ın, mazlum her coğrafyanın sesi olmuştu HarmanHarman'da O bizden biriydi; sade ve mütevazı bir hayat sürdü. Çıktığı programlarda bildiği hiçbir hakikatten vazgeçmedi cesurca savundu. Kim linç eder kim tepki verir diye düşünmedi “Yavuz” ismi ancak böyle taşınırdı. Üstad Gidenlerin ArdındanGidenlerin Ardından kitabında çok sevdiği insanları anmıştı ben de onu böyle andım... Allah Ondan razı olsun. Mekânı cennet olsun, çok sevdiği Efendimiz (S.A.V)'e komşu eylesin inşallah. Yavuz Bülent BâkilerYavuz Bülent Bâkiler
Alıntı