Cebeci İstasyonu'nda bir akşam üstü Bir başka türlüydü bu insanlar, Sen bir başka türlüydün. Gözlerin yine öyle bir bilinmez renkteydi. Gözlerin gözlerimde erimekteydi. Bir mermer heykel gibi yanımda duruyordun Beni bırakma diyordun. Meyhane sarhoşları gibi sırılsıklam Bir yalnızlık duyuyorduk Ağlıyordun... ağlıyordun... "Yavuz Bülent Bâkiler, sözün ressamıdır." -Sâbir Rüstemhanlı- "Yavuz Bülent Bâkiler'in şiiri, zengin muhtevası olan bir "yaşantı" şiiridir. Ondan dile gelen bize has acı, sade, samimi gerçeklerdir. Onu okurken, biz Anadolu'yu yeniden içimizde hissediyor, ona acıyor ve üzülüyoruz." -Prof. Dr. Mehmet Kaplan-
304 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2001

304 syf.
10/10 puan verdi
"Bir gün baksam ki gelmişsin."
"Bir gün baksam ki gelmişsin Gülüşünde taze serin bir rüzgar Ellerin yine eskisi kadar güzel Çiçek açmış dokunduğun bütün kapılar." (Syf 143) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Sen misin yanyana gezemediğim? İnce sitemini sezemediğim Sırrını bir türlü çözemediğim İçimdeki çetin sual sen misin?" (Syf
HarmanYavuz Bülent Bakiler · Yakın Plan Yayınları · 20191,734 okunma
253 syf.
Harman
Belki daha önce defalarca kez okudum şiirlerini, defalarca dinledim, bazılarını da hiç unutmamacasına hafızama kazıdım. Şimdi de tüm şiirlerini toplu halde okumak nasip oldu. Okurken de tüm kitabı alıntılayasım geldi, zor tuttum kendimi.. Sürekli aynı yerden burkulup bedenime ağır gelen bu gönülden çokça yorulduğum, hasretle demlendiğim oldu.
HarmanYavuz Bülent Bakiler · Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları · 20081,734 okunma
304 syf.
10/10 puan verdi
Ben, Arif Nihat’sam Türkçeyi en iyi kullanan bir şair olduğumu dosta düşmana kabul ettirebilmişsem, Yahya Kemâl’den sonra yeni bir halka bekleyen <altın zincir> e eklenmişsem: üstelik yerime, Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu, Yavuz Bülent BÂKİLER Gibi daha şimdiden zirveye Yaklaşan Türklük âşıkı şairler bırakabiliyorsam, oh, ölüm hoşgeldi, sefâ geldi. Arif Nihat Asya Şaşırdım kaldım işte Bilmem ki nemsin Bazen kız kardeşimsin Bazen öp öz annemsin Sultanımsın susunca Konuşunca kölemsin Eksilmeyen çilemsin Orada ufuk çizgim Burda yanım yöremsin Beni ruh gibi saran Sonsuzluk dairemsin Çaresizim, çaremsin Şaşırdım kaldım işte Bilmem ki nemsin… Yavuz Bülent Bâkiler Bir şiir kitabı almak isteyenlere kesinlikle önerebileceğim bir kitaptır…
HarmanYavuz Bülent Bakiler · Yakın Plan Yayınları · 20191,734 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.