·108 syf.····Okunma: 07 Ağustos 2025 00:00 Şiir kitabına neden felsefi bir ön söz yazılıyor yani biz illa cümleleri zorlaştırınca iyi bir yazar olduğumuzu mu zannediyoruz? Bu şekilde mi kanıtlıyor kalitesini (!) acaba yazan kişi? İş Bankası Yayınları’nın en sevmediğim tarafı bu; uzun hatta bazen haddinden fazla uzun ön sözleri. Kafa dağıtmak için kitap okuduğunuza pişman ediyor sizi. Ayrıca zaten ağır bir şey okumak istesem pek çok felsefe kitabı mevcut değil mi? Alırım onlardan okurum. Fakat okuyucu bunu seçtiyse demek ki niyeti farklı. Neden zorluyorsunuz?
Biraz keyifli zaman geçirmek için şiir okuyayım diyorum ve eğer yanlış seçim yaparsam bin pişman oluyorum. Hani şiirlerin kalitesini bir yana attım, müstehcenliğini, kullanılan çirkin kelimeleri… Hangisini diyeyim? Sevgi, nahiflik, güzellik beklerken…
Öyle karmaşık, birbiriyle alakasız cümlelerden oluşan şiirleri anlayanlar ve alkışladılarını söyleyenler Kral Çıplak’taki kralı kıyafetli görenler gibi geliyor bana.
Yazarın bir kitabı daha var kütüphanemde korkudan elime alamıyorum ama onun için daha ümitliyim nedense.