2025 35. kitabı
Merhaba kitap sever dostlarim Valerie Keogh’un psikolojik gerilim türündeki eseri "Anne: Ne Dilediğine Dikkat Et!" (Orijinal Adı: The Mother) ile tanıştırmak istiyorum sizleri Kitap beklediğim gibi sürükleyici bir okuma deneyimi sundu. Ancak beni bu kadar etkilemesinin asıl nedeni, sadece olay örgüsündeki ters köşeler değil, aynı zamanda merkez karakter Sarah Westfield'ın derinlemesine işlenmiş psikolojisiydi. Kitap, dışarıdan mükemmel görünen bir evliliğin içindeki çürümeyi gözler önüne seriyor. Sarah'nın, eşi Nick'le mutsuzken evliliği kurtarma ümidiyle bir bebeği (Kaya) dünyaya getirme kararı, hikayenin kilit noktasını oluşturuyor. Bir okur olarak, Sarah'nın bencilliğine ve aldığı kararlara çoğu yerde kesinlikle sinirlendim. Ancak yazarın başarısı da burada yatıyor: Annelik içgüdüsünün otomatik olarak işlemediği, bir kadının yeni rolüne ve eşine karşı duyduğu pişmanlık ve yabancılaşma hislerinin bu denli çıplak ve yargılamadan sunulması oldukça çarpıcıydı. Gerilim, bebek Kaya'nın aniden ortadan kaybolmasıyla tavan yapıyor. Keogh, bu noktadan sonra dedektiflik sürecini ve şüpheli karakterleri ustalıkla yönetiyor. Kitabın temposu oldukça dengeli; sürekli artan bir gerilimle okuyucuyu spekülasyon yapmaya itiyor. Karakterlerin gri alanları, kimin ne yaptığının sürekli belirsiz kalması, beni sayfalar boyu kitaba bağladı. Kitabın sonunda gelen final ters köşesi ise gerçekten şaşırtıcı ve tatmin ediciydi. Tüm hikayeyi ve karakter motivasyonlarını yeniden sorgulatan, zekice kurulmuş bir kapanış olmuş. Sonuç olarak, "Anne" bir solukta okunan, başarılı bir gerilim romanı olmasının ötesinde; evlilik, annelik ve toplumsal rollerin yarattığı baskıyı ele alan, derinlikli bir psikolojik çalışma. Eğer karakterlerinin ahlaki pusulası şaşmış, gri alanları olan romanları seviyorsanız, bu eseri kesinlikle tavsiye ederim. Kitabın bana hissettirdiği en güçlü duygu, "Gerçekten beynimi yakan ve sonunu hiç tahmin edemediğim bir okuma oldu." diyebilirim. Okumanızı tavsiye ederim Kitapla ve Sevgiyle Kalın @yakamozkitap @valeriekeogh2 #anne #valeriekeogh #psikolojikgerilim #gerilimkitabı #kitapönerisi #mertveduruileokumazamani #mertvedurununannesininkitaplari #kitaptutkunuayse
AnneValerie Keogh · Sonsuz Kitap · 202564 okunma