2025 57. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2025 12:48
Ben ne okudum ya. 10 üzerinden 20 verebiliyor muyuz. Beni bu yazar ile kim tanıştırdı hatırlamıyorum. Ayağına taş, çakıl, sehpa, kapı vb şey değmesin Biliyorum bir çoğunuz yazarın adını ilk defa duydunuz. Elbet bir ilk vardır her zaman. Ben de taysiye üzerine *Taş ve gölge *adındanki kitabı ile başladım okumaya. Gayet beğendiğim bir kitaptı. Ama bu İstanbul İstanbul adlı kitap bir başka. Yer altında 2 metrekarelik bir hücrede işkence gören, Öğrenci Demirtay, Doktor, Berber Kamo ve Küheylan Dayı. Konu çok basit gibi duruyor ama öyle değil işte. O iş öyle değil derler ya o hesap. Evet üç tarafı duvar, bir tarafı parmaklık ama, kocaman bir İstanbulu hücreye sığdırmayı başarabiliyorlar. Birbirlerine sarılıyorlar üşümemek için hayatta kalmak için, sadece fizik yakınlaşma değil. Birbirlerinin hikayeleriyle kendilerini ayakta tutuyorlar. Koridorun sonundaki kapının her açılışında işkence sırasının kendilerinde olduğunu düşünüp, diğer arkadaşının bu sefer kurtulduğuna sevinebiliyorlar. Bir kitap değil bu kitap. Hücredeki herkesin ayrı bir hikayesi var. O kadar güzelki. Ayrı ayrı hikaye kitabı olabilecek kapasitede de. Altı çizilecek bir çok kısım var. Ben pdf olarak okudum ama bu kitap elimin altıda da olmalı. Yani kısacası okunmalı diyorum. Acelesi yok ama yarın başlayın işte
İstanbul İstanbulBurhan Sönmez · İletişim Yayınları · 20191,277 okunma