2025 16. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2025 13:25
Kitabını okurken bir terapi odasının köşesinde oturmuş gibi hissediyorsunuz. Yalom'un üslubunda en sevdiğim şey; karmaşık psikoloji terimlerinden uzak, anlaşılır ve samimi olması. İnsanın zihninin arka odalarına ışık tutarken aslında kendi kendimize sormaktan kaçtığımız sorularla yüzleşmemizi sağlıyor. Bu kitapta sadece danışanların değil, Yalom’un kendi düşüncelerini de görmek çok etkileyici. Çünkü biz genelde terapistleri “her şeyi bilen kişiler” olarak görürüz, oysa burada onların da tereddütlerini, karar anlarını, kimi zaman zorlandıkları tarafları fark ediyorsunuz. Belki de en çok bu açıklığı, gerçek bir insan oluşunu seviyorum Yalom’da. Bazı hikâyelerde kendi kırılganlıklarımızı, bazı noktalarda ise hiç bilmediğimiz duygularla tanışıyoruz. Kimler okumalı derseniz; sadece psikolojiyle ilgilenenler değil, kendini ve başkalarını daha iyi anlamak isteyen herkes. İçinde sıkışan soruları olan, ilişkilerde, kayıplarda, anlam arayışında kendini bulan herkes için çok şey katabilecek bir kitap. Ölüm gerçeğinin insanlar üzerindeki etkisini bu kadar iyi yansıtan başka yazar bilmiyorum henüz. Benim için Yalom, okudukça daha da kıymetlenen biri. Anlattıklarıyla sadece danışanlarını değil, okurlarını da dönüştürüyor. Aşkın Celladı da bu yolculuğa başlamak için en güçlü kitaplarından biri. Okuyunuz, hediye ediniz. Pişman olmayacaksınız. Sevgiler
Aşkın Celladı ve Diğer Psikoterapi ÖyküleriIrvin D. Yalom · Remzi Kitabevi · 20169,4bin okunma