2025 33. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2025 17:55
Yıllardır araştırıp, merak etmeme rağmen almaya ramak kala hep vazgeçtiğim kitabı kıymetli bir arkadaşım sayesinde bir kaç dakika içinde alıp okumama vesile olduğu için öncelikle teşekkür etmek istiyorum kendisine. Kitap bitti evet, bittiği an düşüncelerimi aktarmak için direkt geldim buraya. "Ben neler okudum böyle" şaşkınlığımı henüz atmış değilim üzerimden. Çokça hayat dersi de barındıran bu eser bende epey sarsıcı düşünceler bıraktı. Aşk sandığınız kadar da masum değildir aslında, her insan kendi kalbinde ve beyninde binlerce sırla yaşamaya aramızda dolaşmaya devam ediyor gerçekten. Etrafımızdakileri ne kadar tanıyabiliriz, yaşadıklarını ne kadar anlayabilir ya da görebiliriz koca bir muamma. Her insan kendi sonunu, kendi sonuçlarını doğuracak kararlar veriyor her zaman. Umarım doğru kararlar verebilme kabiliyetimizi daha da güçlendirebiliriz. Bir yalan binlerce yalan doğurur ardından ve o kadar doğru ki bu cümle, eserde de iliklerime kadar hissettim bu gerçeği. En yakınınıza hatta hayatınızı paylaştığınız eşinize bile gözü kapalı güvenmemek gerekiyormuş. o kadar fazla soru işaretleriyle sonlandı ki kitap, hem bunun burukluğu hem de tüm olanların bende bıraktığı o buruk o düşünceli ve üzülmüş hislerle öylece donup, durup düşünerek bu satırları yazıyorum. Elbette çok daha sarsıcı düşündürücü ve etkilendiğim kitaplar okudum fakat bu eserden bu kadar beklenti içinde değildim, beklediğimden daha iyiydi :) Yazarın kalemi gerçekten çok güzeldi, kurguyu iliklerinize kadar hissederek okuyorsunuz, sanki tüm yaşanılanları bir köşede izliyor gibi okudum. Kalemine sağlık Ayşe Kulin :) Ben çok beğenerek, merak ederek okudum, devam kitabını da en kısa zamanda temin edip okuyacağım, bakalım burada aklımda kalan soru işaretleri Bora'nın Kitabı adlı eserde cevap bulacak mı ? Okumanızı tavsiye ederim, keyifli okumalar.
Gizli Anların YolcusuAyşe Kulin · Everest Yayınları · 20199,3bin okunma