Üzülme! Allah Bizimle Beraberdir..
2025 90. kitabı
Okunma: 04 Ekim 2025 20:49
Salih Suruç'un Dünya Siyer Ödülü Birincisi olan Kâinatın Efendisi Peygamberimizin Hayatı 1 - Mekke Dönemi kısmını okumak, adeta bir yolculuğa çıkmak gibiydi. Akıcı üslubu sayesinde ağır tarihî olaylar ve kronolojik bilgiler hiç sıkmadan ilerledi. Sayfalar arasında ilerlerken sadece bilinen olaylar değil, ayrıntılarda gizli nice incelikler de karşıma çıktı. Kitap, Hz. Peygamber'in henüz dünyaya teşrif etmediği yıllarından başlayarak ilk vahiy, müşriklerin baskıları, Habeşistan hicreti, boykot yılları ve Taif yolculuğuna kadar uzanan geniş bir panoramayı aktarıyor. Bu süreçte, siyer kaynaklarının klasik çizgisini korurken aynı zamanda okuyucunun zihninde net bir tablo oluşturmayı başarıyor. Benim için en kıymetli tarafı, unuttuğum bilgileri tazelemiş olmasıydı. O döneme ait kronoloji, şahıslar ve olay örgüsü zihnimde yeniden canlandı. Bunun yanında, daha önce bilmediğim ayrıntıları da bu vesileyle öğrenme imkânım oldu. Özellikle Hz. Hatice validemizin destekleyici duruşu, genç sahabilerin fedakârlıkları ve Mekke toplumunun psikolojisi konularında dikkatimi çeken pek çok yeni nokta vardı. Kâinatın Efendisi Peygamberimizin Hayatı – Mekke Dönemi, hem bilgi derinliği hem de akıcı diliyle siyer okumaları arasında özel bir yere sahip. Peygamber Efendimiz'in hayatını anlamak ve bugüne ışık tutacak dersler çıkarmak isteyen herkes için güçlü bir kaynak olduğunu söyleyebilirim. Şimdi sırada Kainatın Efendisi Peygamberimizin Hayatı - Medine Dönemi var. Nice güzel ve faydalı okumalara..
Din İslam
Kâinatın Efendisi Peygamberimizin Hayatı 1 - Mekke DönemiSalih Suruç · Nesil Yayınları · 20216bin okunma