2025 50. kitabı
Bu yazardan okuduğum ilk kitap. Ne yazık ki benim için zorlayıcı bir okuma oldu. Baştan uyarmalıyım ki ciddi dram ve tetikliyici unsur içerir. Konusu; Anna isimli bir kızımız var otizmli ancak yetişkin hayatına kadar tanı almamış. Asya kökenli bir keman virtüözü. Asyalı olması şu yüzden önemli, ailesi çok ciddi gelenekselci ve sert yaptırımları olan bir aile. Erkek karakterimiz ise yine asya kökenli Quan. O da bir kanser atlatmış ve özgüveni gerçekten kırılmış. Anna nın ailesi bu durumunu yıllarca şımarıklık, saygısızlık ve isyan olarak görmüşler. Kız da çok küçük yaştan itibaren durumu maskelemeyi öğrenmiş. Yani kitapta bir erkek karakter var ama asla kızın hikayesinin önüne geçmiyor ilişki. Bu durumu gerçekten beğendim. Romantizm dozunda diyebilirim. Aslında bir arada kalıp iyileşme hikayesi okuyoruz denebilir. Elbette iyileşme bir anda olmuyor aradan uzun zamanlar, terapiler ve ilaçlar geçiyor. Kısacası yazarın dili akıcı okuması kolay ancak beni gerçekten tetikleyen çok fazla olay olduğu için önerme konusunda kararsızım. Ancak öyle çerezlik bir romantizm kitabı asla değil. Pembe ,karakter çizimli bir kapakta bu kitabı çok hafif göstermiş ve hiç olmamış.
İlişki TestiHelen Hoang · Epsilon Yayınevi · 2025138 okunma