Hepimiz Gökyüzü Olmak İstedik
2025 14. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2025 12:46
Gerçekten ne yazacağımı bilmiyorum yazıp yazıp siliyorum çünkü bu sanat eserini yorumlayacak kelimeler kifayetsiz. Serinin son kitabını zaten çok ertledim çünkü onlarla vedalaşmak istemedim. Her sayfasını yavaş yavaş ve sindire sindire okudum. Bu seriyi bu kadar sevmemin ve bağlanmanın nedeni çok güzel mesajlar içermesi ve yazarın duyguları ustalıkla okuyucuya aktarması. Mutlu anlarında da ağladım felaket anlarında da çünkü onlarla bu ömrü yaşadım. Hava Lordu Sina'yı, Ateş ve Toprak Lordu Daren'i bir de hayran olduğum İlahi Su Lordunu okumanın her sayfası bir zevkti benim için. Ama en önemlisi güçlü kızlarım; Sonay, Ayzer, Ariana, Vera ve hatta tanrıçalar çok güçlü karakterlerdi ve ihtiyacım olan şey tam da buydu. Şimdi gelelim benim göz bebeğim Nova'ya... Onu o kadar sevdim ki o kadar iyi anladım ki... Hatırlıyorum ilk kitapta üstü çamura bulanmış biraz da utanmıştı herkesin içinde. Siğili belirmemişti, krallığı ve Lordu kayıptı. Hiç bilmediği bir dünyada yapayalnız tek başına yürüdü o yolları ve gökyüzü olmayı başardı. Nova benim için Azim ve su gibi olmayı simgeliyor. Hayran kaldım ne diyebilirim ki? Su Krallığının yıkılışı ve yine de başının hep dik duruşu, sadakati benimsemeleri ve sahip oldukları gücü diğerlerini ezmek için değil yukarıya tırtırmanmak için kullanmaları. Hepsinin sonunda birleşip birlikte savaşması, arkada kalmışların öne atılması hepsinin o evi ne kadar sevdiğini ve benimsediğini gösterdi. "Bu savaş alanına ev mi diyorsun? Savaş her yerde var. Ev tek bir yer." Sonuna doğru yaklaştıkça içimdeki korku giderek büyüdü ve ağlamaktan gözümde yaş kalmdı çünkü gerçekten hayran olduğum Su Lordu öldü ve Nova da ama geri dönmeyi başardılar. Atlantis'in kapısını açtılar ve Tayga'yı çok bekledim. Onlar için o kadar mutlu oldum ki! Tanrıçaların belalarını bulması ve Vera'nın kül olması benim için bir okuma zevkiydi. Ama gel gelelim Daren ve Nova'nın arasındaki o bağa... Daren'in Nova'yı yüz yıl beklemesi ve her anına değdi demesi onun için dünyayı gerçekten yakması ve ne olursa olsun onu çok sevmesi... Biz senden razıyız Ateş Lordu. Bir de ateş ve su melezini okumayı çok isterdim minik minik bebekleri olduğunu. Hâlâ seriye veda ettiğimiz kabullenemiyorum. En çok kendimi onda gördüğüm karakter Nova'ydı çünkü ne olursa olsun gökyüzüne tutundu ve sonunda gökyüzü oldu, büyüdü ve karakter gelişimi inanılmazdı! Her karakterin böyle ustalıkla işlenmesi gerçekten bir sanat işiydi. Bu seriye çok hayranım oturup da günlerce konuşabilirim ama çok uzatmak istemiyorum, bu seriyi çok sevdim, Arın'ı çok sevdim,Nova'yı çok sevdim, Daren'i çok sevdim ve bir alıntı ile bitirmek istiyorum. "Ben isterdim..." Okdemir yamuk bir şekilde gülümsedi. "Oraya çıkabilmek isterdim." "Hepimiz zaten bunu istemedik mi? Diye mırıldandı Sonay. "Gökyüzünü." "Bazılarımız gökyüzü değil, gökyüzü olabilmeyi." "𝗕𝘂̈𝘁𝘂̈𝗻 𝗺𝗲𝘀𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗯𝘂𝘆𝗱𝘂," dedi Arın. "𝗛𝗲𝗽𝗶𝗺𝗶𝘇 𝗴𝗼̈𝗸𝘆𝘂̈𝘇𝘂̈ 𝗼𝗹𝗺𝗮𝗸 𝗶𝘀𝘁𝗲𝗱𝗶𝗸." Ve sonunda katliam yapmadığı için yazara teşekkür ederim ♡ Lordlar ve VarislerLordlar ve VarislerKrallar ve SoytarılarıKrallar ve SoytarılarıDeliler ve CellatlarDeliler ve CellatlarEfsaneler ve LanetlerEfsaneler ve Lanetler ♡ Ng N. G. KabalN. G. Kabal
Efsaneler ve LanetlerN. G. Kabal · Dex Kitap · 20241,723 okunma