Ev Beyi #okudumbitti
Okuduğum andan itibaren bana hem çok keyif veren hem de düşündüren bir kitap oldu Ev Beyi. Geleneksel kalıpları ters yüz eden kurgusuyla, aslında hayatın içinde çok gerçek olan bir hikâyeyi anlatıyor. Halil’in gözünden gördüğümüz “ev beyi” olma hali; bazen kahkaha attırıyor, bazen de içten içe düşündürüyor.
Halil’in eşi Duygu’nun kariyeri uğruna aldığı sorumluluklar, çocukların ona “anne” demesiyle daha da ağırlaşsa da, karakterin içtenliği ve samimiyeti okura geçiyor. Bence kitabın en güzel yanı, Halil’in yaşadığı bu dönüşümün yalnızca bireysel değil; toplumsal bakış açımızı da sorgulatması. “Kadın işte, erkek evde olunca neden şaşırıyoruz?” sorusunu her sayfada düşündüm.
Kitabın temposu o kadar güzel ayarlanmış ki; bir yandan Halil’in iç çatışmalarını takip ederken, diğer yandan gizemli bahçe sahnelerinde heyecanlanıyor, eğlenceli anlarda kahkahalara boğuluyorsunuz. Hem sıcak bir aile hikâyesi, hem de merak uyandıran bir macera var karşınızda.
Benim için en özel tarafı ise, Halil ve Duygu arasındaki sevginin, saygının ve güvenin çok net bir şekilde hissettirilmiş olması. Zorluklara rağmen birlikte kalabilme güçleri, hikâyeyi sadece bir aile komedisi değil, aynı zamanda umut dolu bir yolculuk yapıyor.
Aslı T. Kızmaz’ın kalemini ilk kez bu kitapla tanıdım ve çok sevdim. Mizahi dili, akıcı anlatımı ve karakterleri çok sahici aktarması sayesinde elimden bırakamadım. Eğlenceli, sıcak ve düşündürücü bir roman arıyorsanız Ev Beyi kesinlikle tavsiyemdir. Tam bir sonbahar kitabı, insanın içini ısıtıyor.
Okurken hem gülecek, hem şaşıracak, hem de kalbinizi sıcacık hissedeceksiniz.
@inkilapkitabevi
@aslitkizmaz
#evbeyi #asltkızmaz #kitapönerisi #okudumbitti #kitaptavsiyesi #bookstagram #okumakayrıcalıktır #kitapkurdu #romanönerisi #kitapalıntısı #kitapyorum #kitapkolikkafasikitapyorumu #reklamdeğilöneri