2025 186. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2025 00:27
UMUT... Umutları büyük yapan umudun kendisi midir, yoksa o umuda sahip olan kimse midir!? Charles Dickens, 19. yüzyılda kendi penceresinden günümüz dünyasına; insanın umutlarının, hayallerinin peşinden gitmesi, kendini geliştirmesi, hayatı daha iyi ve güzel yaşamaya çalışma çabasını ve bunların yanında hayalkırıklıklarının, alınan ve alınacak kararların bir insanın ömrünü ne ölçüde etkileyeceğini Pip'in yaşamı özelinde geçmişten günümüze bir köprüyle dahil olmuş. Bazen sahip olduklarımız veya sahip olamayıpta sahip olmak istediklerimizin arasında seçimler yapar ve bunların sonuçlarını yaşarız. Kimi zaman olumlu kimi zaman ise olumsuz sonuçlar nedeniyle hayatımızı yaşarız. Fakat hepsine bir bütün olarak baktığımızda hayat her yönüyle bir tutarlılık oluşturduğunda işte o zaman gerçekten 'yaşadım' diyebiliyoruz. Pip iyisiyle kötüsüyle hayatını yaşayanlardan. Ve her şeye rağmen umut etmeye hayal kurmaya hayatı yaşamaya devam edenlerden. Ve sonsöz: Büyük hayaller büyük umutlarla gerçekleşir... Kitapla kalın, umutla yaşayın. :) Büyük Umutlar Charles Dickens
Büyük UmutlarCharles Dickens · Can Yayınları · 201718,5bin okunma