·600 syf.····Okunma: 09 Ekim 2025 19:32 Jodi Picoult, hem okur yorumları hem de kitaplarının puan ortalamalarıyla uzun süredir ilgimi çeken bir yazardı. 19 Dakika ile sonunda kendisiyle tanışmış oldum.
17 yaşındaki bir lise öğrencisinin okuluna gidip arkadaşlarını vurmasıyla başlıyor her şey. Ardından geçmişe dönerek olayların nasıl o noktaya geldiğine ve sonrasında yaşanan travmalara tanık oluyoruz. Picoult, günümüz gençliğinin en hassas konularından biri olan akran zorbalığını merkezine alıyor.
Jodi Picoult oldukça akıcı bir kitap kaleme almış. Olayları hem zorbalananın, hem zorbalayanın hem de annelerin gözünden aktarıyor. Bu çoklu bakış açısı, yaşananlara farklı yönlerden bakmamızı sağlıyor ve bu anlatım tarzını gerçekten beğendim.
Fakat belki de aynı konuya değinen, yakın zamanda izlediğim ve beni çok etkileyen Adolescence dizisinin gölgesinde kaldığından dolayı mı bilemiyorum, beni beklediğim kadar da sarsmadı. Ki özellikle ergenlik yolunda iki kız annesi olarak bu zorbalık konusu son zamanlarda çok fazla aklımı kurcalıyor. Bunun nedenleri kitabın sonundaki bazı olayların bana biraz zorlama gelmesi, hikâyenin gereksiz uzaması ya da kültür farkı yüzünden karakterlerin duygularının tam olarak bana ulaşamaması olabilir. Belki de sadece yanlış zamanda yanlış kitaptı.