2025 16. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2025 01:36
Han Kang’ın Vejetaryen romanı, insanın iç dünyasındaki sessiz çığlıkları duyurmayı başaran derin bir hikâye. Yeong-hye’nin bir sabah aniden et yemeyi bırakma kararı, aslında onun özgürleşme çabasının sembolü. Bu kararın ardından toplumun, ailesinin ve çevresinin baskısı arttıkça, Yeong-hye’nin sessizliği daha da anlam kazanıyor. Romanı okurken çoğu zaman huzursuz hissettim; çünkü Han Kang, insanın bastırılmış yanlarını cesurca gözler önüne seriyor. Yeong-hye’nin yaşadığı yalnızlık, anlaşılmama duygusu ve içsel isyan bana çok tanıdık geldi. Her sayfa, insanın hem bedeniyle hem de toplumla olan çatışmasını biraz daha derinleştiriyor. Eğer macera romanı ya da page turner bir hikâye arıyorsanız, bu kitap size göre değil. Vejetaryen, aksine yavaş ilerleyen, düşündüren, kimi zaman rahatsız eden bir roman. Ama eğer insan ruhunun karanlık, sessiz ve kırılgan yanlarına dokunmak istiyorsanız, bu kitap sizi derinden etkileyecek. Ben çok beğenmediğimi, zaman zaman bırakmayi düşündüğümü acıkça ifade etmek zorundayım. Yinede son sayfayı kapattığımda içimde ağır ama etkileyici bir sessizlik kaldı.
1000k
VejetaryenHan Kang · April Yayıncılık · 20259,7bin okunma