2025 168. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2025 16:25
Romeo ve Juliet – William Shakespeare Bu kitabı okurken hem aşkın büyüklüğünü hem de insanın kendi elleriyle yarattığı trajedileri düşündüm. Romeo ve Juliet’in hikayesi herkesin bildiği bir aşk hikayesi gibi görünse de, aslında bundan çok daha fazlası. Ailelerin nefretinin iki gencin kaderini nasıl mahvettiğini görmek yürek burkucu. Shakespeare’in dili o kadar şiirsel ve duygulu ki, bazı cümleleri birkaç kez okuyup içimde hissettim. Aşk burada sadece romantik bir duygu değil, saf bir bağlılık, aynı zamanda topluma ve kurallara başkaldırı. Beni en çok etkileyen şey, bu kadar güçlü bir sevginin sonunda ölüme dönüşmesi oldu. İki insanın birbirine bu kadar yakın ama dünya tarafından bu kadar uzak tutulması çok acı verici. Her ne kadar trajik olsa da, onların hikayesi bana gerçek aşkın korkusuzluğunu hatırlattı. Genel olarak Romeo ve Juliet, yüzyıllar geçse de aynı duyguyu yaşatabilen bir klasik. Aşkın hem en saf hem de en yıkıcı halini bu kadar derin hissettiren çok az eser var. Kitabı kapattığımda hem içim ısındı hem de hüzünle doldu.
Romeo ve JulietWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202475,8bin okunma
1.079 Gösterim