Özlemişim...
2025 66. kitabı
Okunma: 04 Ekim 2025 00:13
Serinin bu kitabı ile ilgili ne yazacağımı bir türlü toparlayamadım. Öncelikle Anita için yeni bir macera okumayı çok özlemişim. Anlatımda ki tüm kişi karmaşalarına rağmen okurken aşırı eğlendim. Özellikle kalabalık konuşmalarda kimin konuştuğunu anlamak için iki kere okumak zorunda kalsam da film şeridi gibi her sahne gözümün önünde canlandı resmen. Bazı sahnelerde resmen kahkaha attım. Bu sahneler sayesinde kitap daha çok romantik komedi gibi hissettirdi. Anita'dan ne kadar romcom olursa tabi ki. O sahneleri spoiler bölümünde yazacağım. Nihayet Edward ile Donna evleniyor. Bunun için büyük bir heyecan ve karmaşa var. Key West'te yapılacak düğünün hazırlıkları son hız devam ediyor. Fakat ada da yapılacak düğün birçok sorunu ve aksiyonu da peşinden getirecek. Bol dram bol aksiyon ve bol bol içsel çatışma dolu bir kitap. Kitabın başında Koalisyon için çözümler bulan Micah ilginç bir likantrop türü keşfeder ve gruba pek yardım edememektedir. Bir tür lanet mi yoksa yeni bir tür mü? Kitabın adı da buradan geliyor. Ada daki düğün Anita ve leopar sevgilileri için de bir kaçamak aslında. Nathaniel birbirlerine yeterli vakti ayırmadıklarını düşünüyor. Tüm karakterler resmen terapiden geçmiş gibi. Konuşmalar da bunu çok iyi anlıyoruz. Anita daha sakin, daha yapıcı olmaya çalışıyor ama nedimelerden biri olan Dixie O'nu ve diğer herkesi de çok zorluyor. Kitap genel olarak hem kişisel aksiyonun hem de faili bilinmeyen cinayetin ekseninde hızlı bir şekilde ilerliyor. Gelelim en eğlendiğim yerlere. Bundan sonrası spoiler içerir. Öncelikle havuz başında ki sahne gerçekten eğlenceliydi ama Nathaniel'in oda da Anita'ya fırça atmak üzereyken olayları bir dedikodu gibi dinleyip tüm sinirinin geçmesi tam bir komediydi. Düğüne davetsiz gelen Olaf'ın kucağına koşan Becca'nın haline Anita'nin verdiği tepki de aynı derecede eğlendiğim sahnelerden oldu. Zamanında Edward'ın yumurtladığı sevgililik yalanının çok kötü ayaklarına dolanması kitaba kişisel aksiyonu doruklarda yaşattı. Yetişkin içerikli konusunda yine +18 olduğu unutulmamalı. Fakat yatak sahneleri eskisi kadar çok değil. Aksiyon sahnesi olarak Mahşerin Dört Atlısı'nı birlikte okumak süperdi. Kitabın son sayfalarında adrenalin sayelerinde tavan yaptı. Yılan Laurell K. Hamilton
YılanLaurell K. Hamilton · Artemis Yayınları · 202512 okunma