"Bazı kapılar boşuna kilitli değildir.."
Merhaba dostlar.. Nihayet Freıda Mc Fadden ile tanışabildim. Ters köşelerin kraliçesi ünvanını boşa almadığını, Kilitli Kapı kitabını okuduğumda anlamış oldum.
Kitabın ana karakteri, başarılı bir cerrahtır. Ancak geçmişinde çok büyük bir sır ve travma taşımaktadır: Babası, o çocukken ünlü bir seri katil olarak yakalanmış ve hapse girmiştir.
Nora, babasının kimliğinin ve kendi geçmişinin bilinmemesi için büyük çaba göstererek sessiz ve yalnız bir hayat sürmektedir.Ancak bir gün, hastalarından biri, babasının yıllar önce kurbanlarını öldürmek için kullandığı yöntemle öldürülür.
Bu olay, Nora'nın sırrının ortaya çıkma tehlikesiyle yüzleşmesine ve polislerin şüphesi altına girmesine neden olur.
Nora, hem masumiyetini kanıtlamak hem de babasının yöntemini bilen, onu suçlamaya çalışan birinin kim olduğunu bulmak zorundadır. Bu süreçte geçmişiyle ve çocukluk travmalarıyla yüzleşir. Peki "Katil kim?"
Kitabı okurken bütün karakterlerden şüphe ettim ama katilin kim olduğunu harika bir ters köşe ile öğrendim. Kapanmayan dosyalar, açılmayan kapılar ve bastırılan anıların kitabı olan Kilitli Kapı'yı gönülden tavsiye ederim.
Kitaba notum 9/10
Tek başıma olmayı seviyordum hep sevmiştim..
Sonradan üzülmektense tedbirli olmak iyidir..
Dışarıda tehlikeli bir dünya vardı..
Görüntü aldatıcıdır..
#kilitlikapı #freidamcfadden #olimposyayınları #beyceli #mehmetaçar #kitaplarındünyası #ekimokumaları #okudumbitti