2025 11. kitabı
Tek düzeleşmiş hayatından bunalmış kendini sürüden ayrı sanan beyaz yakalıların çok beğeneceği bir kitap. Dersem aslında yazara haksızlık etmiş olurum. İş hayatında üretken ve yaratıcı olmak, eşitlik, feminizm gibi bir çok kavramın ve hatta ideolojinin içini boşaltıp sömürdük. Hepimizin üzerimize giydiğimiz rollerle yaşayarak bir süre sonra rolümüzü benimseyip gerçek benliğimizle harmanladığımız hayatlar sürdüğümüzü kabul etmemiz gerekiyor. İşte bu kitap tam olarak bunu anlatmış. İş hayatında sıkılmış hemen her okurun kahramanla kendini özdeşleştirerek ve diğer çalışma arkadaşlarnı yadsıyarak kendini farklı kılma ihtiyacını karşıladığı için bence çoğu okurdan beğeni toplayacaktır. Hayattan bunalmış beyaz yakalı ağıdı olmasına rağmen ben yine de hikayeyi sevdim. Çünkü yazar hikayesinde kendine de eleştirel ve kahramanı üzerinden dürüstçe yaklaşmış . En sevdiğim Fight Club repliği ile bu kısa incelememi bitirmek yakışır gibi geldi şu an. You are not special. You are not a beautiful an unique snowflake. You are the same decaying organic matter as everything else.
HoşnutsuzBeatriz Serrano · Domingo Yayınevi · 2025319 okunma