Hoşnutsuz

Orijinal Dil:
İspanyolca
9786051984025

2026 2. kitabı
Beatriz Serrano / Hoşnutsuz Hoşnutsuz, modern hayatın içindeki görünmeyen yorgunlukları ve kalabalıklar arasındaki yalnızlığı sorgulatan ve kalıplara girmek istemeyenlerin iç sesine kulak veren bir kitap. Marisa, otuz iki yaşında bir kadın. Sıkıcı, anlamsız ve keyif alamadığı bir hayatın içine sıkışmış durumda. Pazartesiden cumaya süren işe gitme zorunluluğu ve çevresine sürekli “mutlu ve başarılıyım” diyerek sürdürdüğü rol, onu kaygı bozukluğunun içine sürüklüyor. Her günü bir öncekine benzeyen ve insanı kendine yabancılaştıran bir hayat kimsenin hayali değildir. Sevgisini yalnızca temel ihtiyaçları karşılamakla gösteren bir aile de bu hayali beslemez. Marisa bir döngünün içinde sıkışıp kalmışken, hiçbir şey yapmadan mucizevi bir mutluluk bekleyenlerin sesi oluyor. Okurken rahatsız eden gerçekler ister istemez düşünmeye sevk ediyor. Bazı yaşananlar ise bu ağırlığın içinde trajikomik bir hâl alıyor. Yazarın kalemi ve anlatım tarzı bu noktada oldukça etkileyici. Kafa dağıtmak için değil, ayrıntılara önem veren ve metnin altını dolduran okurlar için daha keyifli bir okuma deneyimi sunuyor.
2026 61. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2026 14:10
“Tükenmişlik • Yabancılaşma • Tatminsizlik” Pazartesi Sendromunu hepimiz elbette çok iyi biliyoruz, Beatriz Serrano tam olarak bu alışılagelmiş sitemimizin “çalışma hayatı sendromu” haline getirerek aslında hepimizin yaşadığı ortak duyguları eğlenceli ve akıcı bir dille ele almış. Ana karakterimiz Marisa aslında sen, ben ve o. Ama kabul, biraz daha depresif bir halimiz. Kurumsal hayatın yarattığı modern yalnızlığın konu olduğu bir hayat. Ve bu hayatın bizi ittiği basit ama gündelik alışkanlıklardaki olumsuz etkilerinin ruh halimize etkileri. Mizah anlayışım Marisayla çok benzediği için ben okurken çok keyif aldım. Ve bunu anlatmak için de şu alıntıyı bırakıyorum buraya “Bilirsiniz, günde iki litre su meselesi. İki litre bira deselerdi o kadar zorumuza girmezdi, değil mi?”
Duygu ve Düşünce
2025 53. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2025 16:55
İş hayatının zorlukları ve mesai kavramını sonuna kadar yaşayan herkes için biçilmiş bir kaftan. Not; iş yerinde mutlu olanlar okumasın. :) Bana gelecek olursak; artık sabahları alarm ile erken kalkmadığım için mutlulukla okudum. Tıpkı finalde Marisa’nın hissettiği gibi.. ağır romanlara küçük bir ara vermek istediğinizde kaçabileceğiniz bir sığınak kitabı niteliğinde.
Alıntı
2026 34. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2026 18:03
Beatriz Serrano, İspanyol bir yazar ve gazetecidir. Uzun yıllar medya ve dijital kültür alanında çalışmış, özellikle modern yaşam, sosyal medya ve kurumsal iş dünyasının insan üzerindeki etkilerini gözlemleyen yazılarıyla öne çıkmıştır. Eserlerinde gazetecilikten gelen keskin gözlem gücünü kurguya taşıması ve modern insanın içsel yorgunluğunu mizahi ama eleştirel bir dille aktarmasıyla dikkat çeker. “Hoşnutsuz” onun ilk romanlarından biridir. “Hoşnutsuz”, bir ofiste çalışan bir kadının iş hayatı, sosyal medya baskısı ve gündelik yaşamın tekdüzeliği içinde sıkışmış iç dünyasını anlatır. Toplantılar, rutin işler ve kurumsal düzen içinde ilerleyen hayatı, karakterin giderek artan yabancılaşma hissiyle birlikte ele alınır. Roman, modern çalışma hayatının görünmeyen yorgunluğunu bu karakter üzerinden gösterir. Kitabın yazım dili sade ve akıcı. Yer yer ironik bir tarafı var ama yazar bunu abartmadan veriyor. Günlük hayatın içinden sahnelerle ilerlediği için yabancı hissettirmiyor, tam tersine tanıdık geliyor. Bir yandan da o iş ortamının sıkıcılığını anlatırken bile okuması kolay ve akıcı kalıyor. Genel olarak eline aldığında rahat okunan, bazen gülümseten, bazen “evet ya aynen bu” dedirten, eğlenceli ve keyifli bir kitap. Önerilir.
2026 9. kitabı
Zaten iş ve sıkıcı rutinlerden uzaklaşmak için kitap okuyorken günlük okuyor gibi hissettim, biraz sıkıcı ve çok sıradan diye yorumluyorum ama tabikii emeğe saygıdan teşekkür ediyorum.
2025 57. kitabı
Okunma: 19 Eylül 2025 21:04
Serrano, Madrid’de doğmuş, yeni İspanyol yazarlarından. Kitaba hiç bir beklentim olmadan başlamama rağmen bayıldımmm. Konusunda, günümüz beyaz yaka yani ofis çalışanı Marisa’nın başından geçenleri ve hislerini anlatmış. 30’lu yaşlarda, iyi para kazanan,statü sahibi olan Marisa aslında içten içe işinden nefret eder. Klasik bir hikaye. Ancak yazar kalemini o kadar usta ve zekice kullanmış ki, gözlem yeteneği ile birleşince de ortaya bu harika kitap çıkmış. Ayrıca kendisi de uzun yıllar beyaz yaka olarak çalışmış. Yine de çoğu içler acısı durumu bile bu kadar komik, nokta atışı anlatabilmesine bayıldım. Samimi, hiciv dolu, sürükleyici bir hikaye Hoşnutsuz. O kadar satırın altını çizdim ki, gülerken içten içe olayları nasıl bu kadar iyi anlatabildi diye şaşırıyorsunuz. Yazdığı/yazacağı kitaplarını merakla takip edeceğim.
2025 106. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2025 17:10
Acaba çalışanların yüzde kaçı iş hayatından, çalışma ortamından ve iş arkadaşlarından gerçekten hoşnut? İşte 'Hoşnutsuz', tam da modern dünyanın çalışanını anlatıyor. Gerçi Marisa aslında iş yapar gibi görünüp çok da iş yapmayanlardan, ama hafta sonunu iple çekmesi konusunda kesinlikle haklı. Kurumsal dünyanın maskeleri, modern hayatın tatminsizliği ve içimizdeki huzursuzluk öyle gerçekçi yansıtılmış ki okurken sık sık kendinizden bir şeyler bulacaksınız. Beatriz Serrano’nun dili samimi, ironik ve güçlü. Severek okudum.
·212 syf.·
2025 50. kitabı
İlk defa böylesine düşük bir puanlama yapıyorum. Kesin bir 3.5-4 benim için. Maalesef bu sene okuduğum en kötü kitaplardan biri oldu. En azından neleri okumamam gerektiğini anladım; sevindirici bir haber. Konusu gayet sıradan. Hiç öyle altında anlam aramaya falan gerek yok. Kim olduğumuza bakmaksızın hepimizin çektiği kişisel sorunların, zihinsel zorlukların ve maddiyat için edinilen çilenin İspanya halinden ibaret o kadar. Ülkemiz okurları çokça içselleştirebilir ancak zaten bu durumu yaşadığımızdan bizim için birer biyografi olmaktan öteye geçemez. Yeni bir şey yok. Husus, çağdaş dönem edebiyatı eserlerine olan karşıtlığım değil, beğenemiyorum evet ama bu bir neden değil. Ana karakter örneğin, içi bomboş. Kelimenin tam anlamıyla böyle. Yazılmamış, bir kenara fırlatılmış resmen. Sanki yazar da yazdıkça bir şeyler eklermişçesine hareket etmiş. Güncel atıflar, isimler, caddeler, markalar vesaire, "ah evet, bunu biliyorum, tamam" demekten başka hiçbir şeye katkıda bulunmuyor. Elinizde kalan yine, ana karakterin nedenini asla bilmediği şekilde deneyimlediği hemen hemen her şeyden hoşnutsuzluk duyduğunu türlü şekillerde dile getirişi oluyor. Derken anlıyoruz ki kitabın tek tutarlı ve anlaşılır noktası başlığıymış. Kitap kulübümüzde okumasak asla elime alacağım bir kitap olmazdı benim için.
2025 40. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2025 08:39
Beatriz Serrano-Hoşnutsuz #kitapyorumum Çocukken büyüklerin her zaman sorduğu bir soru olan “Büyüyünce hangi mesleğe sahip olcaksın?” sorusu için senelerce okul sıralarından ayrılamazdık. Belli bir yaşa gelince de ailelerimizi üzmemek, onları kırmamak için ummadığımız bir şavasın içerisinde kendimizi bulurduk ve işde hayat denen zorlu süreç o zaman başlardı.. Marissa 30’larının başında olup kaygıları ile büyümüş bir bayandır. Madrid’te ailesinden ayrı yaşamakta olan Marissa, bir reklam şirketinde kreatif stajeri müdürü olarak çalısmaktadır. Her daim Pazartesi günlerinin gelmesini istemeyen, Cuma günlerini ise dört gözle bekleyen Marissa’nın yoğun çalısma hayatının yanı sıra sevmediği insanlar ile aynı ortamda sürekli toplantılarda denk gelmektedir. Kendi içsel dünyası içerisinde hiç arkadaşı olmamış, işten evine giden sürekli youtube’dan videolar izleyerek zamanını geçirmektedir. İşini asla sevmemiş olması ile beraber işinde çok başarılı olan Marissa, gelin görünki; Her daim mutsuzdur. Marissa’nın en çokta yalnızlığının hikayesi Aslında her birimizin yaşadığı hayat temposuna dikkat çeken yazar Beatriz, Hoşnutsuz eseri ile içimizdeki yalnızlığımıza tanıklık etmiş durumda. Toplum içerisinde ki bireylerin sürekli başka kişiler üzerinden manipülasyon edilmesi ile yaşadıkları stresin altında çesitli dönemlerden geçebilceğini, aynı zamanda bu dönemin depresyona kadar gidilebiliceğini kanıtlamış bulunduğunu söyleyebilirim.. Hani her zaman hayatlarımızda kaçırdığımız bir evre vardır ya işte o ana gelip o zamanı kullanabilmek ve o zamanı yönetebilmek büyük başarıydı bazılarımız için.. Bu kitabı şimdiden alıp okuyacak olanlara; İyi okumalar dilerim. . . .
2026 5. kitabı
Kitabı okurken kendimi sık sık“ Tamam, yalnız değilmişim” derken buldum. Hem çok akıcı bir dili var aynı zamanda sürükleyici ve çoğumuzun iş yaşamına ait kesitler bulabileceği etkileyici bir kitap. İyi ki karşıma çıkmış ve kütüphanemde yer edinmiş. Beatriz Serrano diğer kitaplarını da merakla bekliyor olacağım

Beatriz SerranoYazar · 0 kitap
Beatriz Serrano, Complutense Üniversitesi'nden Gazetecilik alanında lisans derecesine sahiptir. Kariyerini dijital gazetecilik alanında geliştirmiş ve yeni anlatılar konusunda uzmanlaşmıştır. BuzzFeed, Vanity Fair, GQ, Harper's Bazaar, SModa ve Vogue gibi yayın organları için yazılar yazmıştır. Şu anda El País'te çalışmaktadır. Ayrıca, En İyi Konuşma Podcasti dalında Ondas Ödülü'nü kazanan Arsenico Caviar adlı podcast'in eş yönetmenliğini de yapmaktadır.