2025 180. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2025 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Murat Özsan kaleminden Şişedeki Gemi kitabının yorumu ile geldim Ekim ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 330 sayfalık bir kitap 🩵 •Bu roman, sadece bir aile hikayesi değil; yıllar süren sessizliğin ve "unutulmak istenen acıların" bir kadının hayatını nasıl yeniden yazdığının psikolojik bir tahlilidir. "Sarp gibiler cam şişelere hapsedilmiş gemilere benzer... Fırtınada diğer gemiler limana sığınabilirken, onların kaçabilecekleri bir yer yoktur." •Kitap, tam da bu şişenin içinde sıkışıp kalmış ruhları anlatıyor. Peki o şişeyi kim kırdı, ya da kim kırmak zorunda kaldı? •Her şey, Damla'nın annesinin kanser teşhisiyle başlıyor. Hastalık, bir nevi zorla gün yüzüne çıkarılan bir sırrın fitilini ateşliyor. Annenin son nefeste fısıldadığı o büyük sır, Damla'nın Cihangir'deki modern ve bağımsız yaşamını, annesinin Ankara'daki ataerkil geçmişiyle çarpıştırıyor ve Damla, annesinin geçmişindeki travmalarını ve susturulan acılarını aslında kendi bugününün temelini oluşturduğunu keşfedecektir. •Sarp’ın hikayesi; konuşulmayan acıların, sadece psikolojiyi değil, bir bireyin tüm yaşamını nasıl bir cam fanusun içine hapsedebileceğini gösteren en dokunaklı tahlildir. Damla'nın kendi özgürleşme yolculuğu, bir yandan da Sarp'ı bu şişeden çıkarma çabasıdır. •Damla'nın çıktığı bu yolculuk, sadece bir geçmişi öğrenme çabası değil; geçmişin sessizliklerini kırarak kendi geleceğini ve kimliğini yeniden inşa etme savaşıdır. •Yazarın kalemini seviyorum. Bu eserde de üslubu akıcı, sade ama iç monologlarla birlikte yoğun bir psikolojik çözümleme sunuyor. Aile içi sessizliğin psikolojik etkilerini, modernleşme sancılarını ve bir kadının kökleriyle yüzleşerek kendini bulmasıyla sizi sessizliğin ve bastırılmış duyguların labirentinde bir yolculuğa çıkaracak. Yazarımızın kalemine sağlık 🩵 Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
Şişedeki GemiMurat Özsan · Alakarga Yayınları · 202527 okunma