2025 62. kitabı
Matilda bir metro merdivenlerinde bütün vücudunun kasılmasıyla aniden bazı şeylerin farkına varıyor. Önder'le severek evlenmiş ama yıllar geçtikçe aralarındaki bağ gittikçe zayıfladığını fark eder. Hayatı başka yöne gittiğini bir zamanda;hamile olduğunu öğrendiği anda tam yeni bir ışık doğmuştur. Her sabah uyandığında bebeğiyle sohbet eder onunla konuşur. Peki ya sonra Matilda'nın hayatında neler olacaktır? Kitabı elime alır almaz sayfaları beni içine çekti hem yalın sade ve şiir gibi bir anlatımla baktım kitap bitmiş. Kısa ama etkileyici bir kitap Geçmişin izleriyle örülmüş bir bilinç, bastırılmış duygular ve içsel bir uyanış. Zamanla büyüyen, şekillenen ve kendi gölgelerine çarpan bir dönüşümün hikayesi bu. İnsanın kendine ait sanarken yabancılaştığı yanlarını, tanıdık ama bir o kadar da uzak hisleri anlatıyor. Bir kadının kendi kimliğine, kendi sesine ve kendi karanlığına doğru attığı adımlar… Okur, Matilda’nın dünyasında ilerledikçe kendi içsel yolculuğunun kapılarını aralıyor. Her cümlede bir yankı, her durakta bir yüzleşme gizli. Belki de her şey çoktan fısıldandı kulağımıza, sadece duymayı bekliyorduk. Matilda Duru, bu fısıltıyı duymaya cesaret eden herkes için yazılmış derin bir roman.
Matilda Duruİpek Kocaman · Profil Kitap · 2025116 okunma