2025 128. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2025 10:07
3 Lira - Çağrıl Taştan Merhaba kitapsever dostlarım, bugün sizlere Muhammed Çağrıl TAŞTAN’un kaleminden yeni çıkan eseri 3 lira ile geldim. Kitapta her şey gerçekten yaşanmış olduğu için daha bir merakla ve severek okudum. Ana karakterimiz Feritaç, 25 yaşında, kilolu, biraz saf ve bir sitenin lüks bir dairesinde ailesiyle yaşayan biri. Feritaç, ailesinin uzun yıllar sürdürdüğü bir sır olan 3 lira. Bu sır bu ailenin geçim sırrıdır ve bu son herkes tarafından merak edilen bir konudur. Her zaman ceplerinde 3 lira olur ve bu 3 lira korunur. Zaman geçtikçe bu 3 lira 5, 5 lira 10, 10 lira 20 lira olur ve devam etmek zor olsada bu sırra sadık kalındı. Yıllar içinde Feritaç’ın yaşamındaki değişiklikleri, iş arama çabasını ve arkadaş ortamını da okuduk. Feritaç’ın arkadaş çevresi çok acımasızdır. Sürekli onunla dalga geçen ve kıran insanlardır. Arkadaşlarını kıskanıp çekemeyen, ama arkadaşlarının sırtından geçinen bir kişilik. Feritaç bir gün Abdülaziz abisiyle tesbih satmaya giderler ama kendilerini farklı bir yolculukta bulurlar. Kitabın sonlarına doğru ise Salih ve Dede adlı kişilerde katılır hikayemize. Abdülaziz abisinin son bölümündeki rüyası aşırı komikti. Okurken büyük keyif aldım. Feritaç’ın hayatı ve 3 liranın sırrını öğrenmek isteyenlere önerebileceğim bir kitap.
2024 Okuma Raporları
3 LiraÇağrıl Taştan · İkinci Adam Yayınları · 202512 okunma