2025 66. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2025 22:45
Nasıl bir yer burası, yurt dediğim bu yer?Bunlar benim halkım ama onlarla bir bağım yok.Kayıplar ve her zaman öyle kalacaklar..” Müthiş bir serinin ilk kitabı bitti.Gerçi kitap mı bitti ben mi orası tartışılır.O kadar çok detay vardı ki dünyayı tanımaya daha doğrusu hatırlamaya çalışmak biraz yordu.Evet, serinin ilk üçlemesini yıllar önce okumuş ve çok beğenmiştim.Ana olayları hatırlıyordum ama hepsini bi araya getirmek beyin fırtınası yapmaktan farksızdı.Neyse ki kitabı yarıladıktan sonra alışmaya başladım ve su gibi akıp gitti.Size konusundan bahsetmeyeceğim -ki bahsetmeye çalışsam bile bu incelemeye sığdırmam mümkün değil.Ama size şu kadarını söyleyeyim.Şimdiye kadar okuduğunuz epik fantastiklerin hiçbirine benzemiyor seri.Çünkü bu hikayedeki topluluk karanlık,saf kötülükten beslenen,mevkisini yükseltmek için her şeyi ve herkesi harcamaktan bir an bile tereddüt etmeyen anaerkil bi topluluk.Adalet sistemi bile çarpık.Birine zarar verir ya da öldürürseniz evet cezalandırılırsınız.Hem de en ağır şekilde.Ama ceza işlediğiniz suç yüzünden olmaz, yakalandığınız için olur.Eğer yakalanmazsanız, çok bariz bile olsa ama delili olmazsa sizi gizliden gizliye kutlarlar bile.Sevgi,aşk,dostluk,sadakat,fedakarlık duygularının hiçbirini bilmez bu halk.En ufacık bi merhamet belirtisi gösterseniz bile herkes size deliymişsiniz gibi bakar.Çünkü Drowlar her zaman kötülüğü ve kendi çıkarlarını düşünürler.Şimdi böyle bi topluluğa bağlı bi ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğinizi düşünün.Ama içinizde merhamet ve sevgi gibi duyguları da barındırdığınızı düşünün.Ne yapardınız?İşte Drizzt Do’Urden, belki hepsine değil ama bazı sorularınıza cevap bulabileceğiniz bi hikaye sunuyor size.Karakterle empati kurmakta zorlanmanız mümkün değil.Yazar o kadar güzel bi karakter gelişimi yazmış ki sevmemeniz söz konusu bile olamaz.O iç çatışmayı harika bi şekilde anlatmış.Öyle ki bazen olaydan kopup Drizzt’in neler hissettiğini düşünürken buluyordum kendimi.Her sayfasını keyifle okuduğum bir kitap oldu. Açıkçası başlarken endişelerim vardı Zaman Çarkı’ndan sonra zorlar mı diye.Doğrusu zorladı da.Neyse ki toplarladım.Eğer İthaki zahmet edip bi sözlük ekleseydi daha kısa sürerdi ya neyse.Daha sonra tesadüfen eski baskısının pdf de devasa bi sözlük kısmını buldum.Bütün yaratıkların detaylı açıklaması, resimleri bile vardı.İthaki bunları eklemeye üşendi sanırım.En azından sonraki kitaplarda büyük kolaylık sağlayacak.Eğer isteyen varsa paylaşabilirim. Bence R. A. Salvatore değeri az bilinen yazarlardan biri.Aslında bunu çok da garipseyemiyorum çünkü yazdım mı seri yazıyor ve sonra serileri bul bulabilirsen.Bir sürü kitabı tükenmiş vaziyette.Ama okumayı düşünüyorsanız çoğunun pdf var, bu seçeneği de düşünebilirsiniz.Eğer zaten elinizde varsa bi an bile düşünmeyin.Fantastik severlerin mutlaka okuması gereken bir seri.Başladığınıza pişman olmayacaksınız :)
İnceleme
AnayurtR. A. Salvatore · İthaki Yayınları · 20161,361 okunma
güzel bir paylaşım olmuş, kaleminize sağlık.
Özgürlük Kitaplarda
Teşekkür ederim ☺️
Ne müthiş bir inceleme yazısı. Eline sağlık. Unutulmuş Diyarlar aşığı bir okur olarak, bayıldım. Unutulmuş Diyarlar çok büyük bir serüven. Drizzt bu evrenin en tanınmış karakteri. Ve tabi ki dostları ve düşmanlarıyla geçirdiği bu serüvenin doğum yeri, Anayurdu... Karanlıkaltı... Tekrar hatırlattığın için bizlere, teşekkürler 😊
Özgürlük Kitaplarda
Çok teşekkür ederim ☺️ Beğenmene sevindim