·112 syf.····Okunma: 16 Ekim 2025 08:36 Sarsıcı, çarpıcı, bir düşteymiş gibi hissettiren gerçek bir ses Firdevs'in sesi. Geleceğini istediği renklere boyamak isteyen bir kız çocuğuyken Kanatır Cezaevinin karanlığına "katil fahişe" olarak mahkum edilmiş bu kadının sesini, Yazar El Saddavi "kimsenin bilmediği bir yere doğru olan gururlu yolculuğu"ndan sonra duyuracaktır.
Alıntılar
*Yoksulun toprağı yoktu. (syf 38)
*Yılan senin yılan olmadığını anlarsa sokar. Zehirli iğnelerin olmadığını bilirse hayat seni bir lokmada yutar. ( syf 61)
*Bütün bu duygular uzak bir geçmişe aitti; ta başından beri benimleydiler. Uzun zaman önce tatmış fakat zamanla unutmuştum onları. Gene de yaşamımdan daha gerilere, doğduğum günden öncesine gidiyor gibiydiler; artık ben olmayan bir kadının bedeninde artık bana ait olmayan bir organda bulunan eski bir yaradan gelen duygular gibi. (syf 63)
*Ömrümün kaç yılı bedenimle benliğim gerçekten istemediğim şeyleri yapacak kadar benim olmadan geçti. (Syf 74)
*Ne var ki yeryüzünde hiçbir güç tek bir anda zamanın akışını değiştiremezdi. (Syf 76)
*Edilgen olarak direnmeyi hiçbir şey vermeksizin kendimi tümüyle korumayı kendi dünyama çekilerek yaşamayı öğrenmiştim. (Syf 89)
* En az aldatılan kadının fahişe olduğunu kavramıştım artık. ( Syf 90)
* Çirkin gerçeklerinin maskesini çekip almış, onların gerçek yüzünü ortaya koymuş tek kadındım. ( syf 103)
* Yaşamımız boyunca bizi körleştiren isteklerimiz, umutlarımız, korkularımızdır.
( syf 103)