Bay Hiç Kimse'nin hikayesi yüreklere dokunacak cinsten...
2025 24. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2025 18:07
Bu kitap hakkında ne söylesem boş olur, kelimelerim bile yetmez. Öyle güzel bir kitaptı ki anlatamam bunu... Beni böylesine etkileyen bir kitabı uzun zamandır okumamıştım sanırım. Evli bir çift var ve Sarah'ın kocası sık sık iş seyahatlerine çıkan bir adam. Bir gece kocasının gelmesini beklerken, mutfaklarının ortasında yüzü yaralı bir adam bulur. Bu adam onun kocası olduğunu iddia eder ve Sarah'ın kocasının takım elbisesi bile adamın üstündedir. Bu olaydan sonra büyük bir gizem ve merakla okutuyor kitap kendini. Okurken adamın amacı ne diye çokça sorgulatıyor kitap kendini. Yaralı yüzlü adamın yaptıklarını bir mantığa oturtmaya çalışıyor insan. Hele ki adamın hayat hikayesini kitabın sonunda okurken bir miktar sempati bile duymuş olabilirim. Çünkü bu kitapta kötü yok. Kendince doğru olanı yapmaya çalışan bir adam var. Bu yüzden kitap boyunca kafa karışıklığım sürdü. Kitabın sonunda herşey açıklığa kavuştu. Hatta asıl nefret ettiğim kişi Sarah'ın kocası olan Stephen oldu. Yaralı yüzlü adam nam-ı diğer Bay Hiç Kimse'nin planları ve o planlarını belli bir amaç doğrultusunda hazırlamış olması çok ama çok akıllıcaydı. Her zaman bir adım öndeydi. Ve yaşadığı hazin son ise çok duygusaldı. Biraz gözlerim bile yaşarmış olabilir. (aslında baya gözlerim yaşardı çaktırmayın...) Yazar psikolojik gerilim yazarı ama bence bu kitap psikolojik gerilim değil de dram barındırıyordu. Dram ve gizem bir aradaydı. Olay örgüsü muhteşemdi diyebilirim. Bu kitabı herkesin seveceğine ben canı gönülden inanıyorum. Yazara ve bu kitaba bir şans verin derim. Kitapla kalın.
FobiWulf Dorn · Pegasus Yayınları · 20164,835 okunma
Bayağı ilgili çekici, çok merak ettim kitabı doğrusu kesinlikle okumayı düşünüyorum. Bu arada incelemen de kesinlikle muazzam insanı okumaya ikna ediyor 😅
H.
Firefly umarım rs den kurtarır bu seni 🥹
Çok ilgi uyandırıcı bir inceleme yazısı olmuş. kitabın türü hoşuma gitmese bile dikkatimi çekti diyebilirim. eline sağlık 🤘🏻🤘🏻
H.
Bir şans verilmesi gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum, normalde bende fantastik dışında pek fazla kitap okumazdım ama bir yerden sonra insan başka türlerin arayışına da giriyor ☺️ teşekkür ederim bu arada 🙏🏻
Yazarın Psikiyatrist kitabını da okumanı tavsiye ederim, bende bu kitabını okumamıştım şans vereceğim (:
H.
O kitabını da okuma planım var tabii ki ☺️