·456 syf.·
2022 24. kitabı
Baştan söyleyeyim bu kitap için beklentim epey yüksekti. Uzun zamandır okuma listemdeydi ve çoğu okur beğendiği için de beklentim artmıştı. Bu yıl istediğimin çok altında kitap okudum ve bana okuma isteği getirecek, hızımı artıracak kitaplara ihtiyacım vardı. Bu kitaba da o yüzden başladım. Sandım ki beni saracak, olay örgüsü beni meraktan öldürecek ve bundan sonra bir sürü kitap bitireceğim. Fakat ne yazık ki beklentilerimin altında kalan bir okuma süreci yaşadım. Şimdi yoruma geçelim. Kitap bir polisiye roman gibi gözüküyordu. Ki ben polisiye romanları çok severim o yüzden de beklentim otomatik artmıştı. Açıkçası başlangıç gayet güzeldi. Karakterimiz hiçbir şey hatırlamadan sadece tek bir kelimeyi söyleyerek hayatına başlıyordu. Ve sonra da bu hayatına hızlı bir başlangıç yapıyordu. Kitabın konusunda da yazdığı gibi karakterin 8 tane hayatı olacak ve Blackheath malikanesinde yaşanan cinayeti çözmeye çalışacak. 8 hayatında çözemezse her şey başa dönecek. Ta ki Evelyn Hardcastle'ı öldüren kişiyi bulana kadar. Konu çok çekici bunu kesinlikle inkar edemem ama karakterler o kadar çok ve aynı günü sürekli yaşadığımız için kafam o kadar karıştı ki bir noktada artık kimin kim olduğunu ve ne yaşadığını saldım. Karakterler yeni hayatına geçip olayları yeni karakterin gözünden yeniden anlattıkça bana fenalıklar geldi. O noktada yazarın çok uzattığını düşündüm. Cinayeti kimin işlediğini bulamayalım diye uzattı da uzattı. Son seksen sayfada aktı gitti ama o kısma gelene kadar pek çok kez kitabı bırakmayı düşündüm. Baştaki merakım kalmamıştı, cinayeti kimin işlediği, kimin ne yaptığı hiç umurumda olmamaya başlamıştı. Bence bir okur bu duruma düşmeden kitap bitirilmesi lazım. Özellikle de polisiye romanlarda. Her karaktere katil potansiyeli yükleyeceğim derken okuru kitaptan soğutmamak lazım. Beni şaşırtan şey Evelyn Hardcastle'ı öldürenin kim olduğunu bulacağımız bir romanı okurken onun ana karakter olmamasıydı. Bence bu farklı ve güzel bir detaydı. Konakçıları, onların hayatlarını kitaba hiç ara vermemiş olmama rağmen karıştırmak canımı sıktı. Yoruldum hangisi kimdi, kiminle bağlantılıydı, neydi, ne yapmıştı demekten. Bu durum beni asıl konudan uzaklaştırdı. Olayların çözülme kısmı hoşuma gitti ama bundan birkaç ay sonra bana kitabın sonu sorulsa hatırlayamam gibi gözüküyor çünkü dediğim gibi bir sürü karakter var ve bir sürü de beklemediğim şey oldu. Akıcıydı ama asıl konudan çok tuhaf bir şekilde uzaklaştık. Bu yüzden de puan kırdım. Yazar farklı bir roman yazacağım derken fazla kasmış. O olmamışlık kendisini çok belli ediyordu. Film olsa eminim çok severdim ama kitap olarak sevmedim çok yordu. Okuma konusunda benim gibi yavaş olanlara ve akıcı kitap arayanlara önermiyorum. Fakat okuma rutinine sahip bir okursanız polisiye, gizem gerilim kitap okumak isterseniz şans verebilirsiniz. Konusu gerçekten güzeldi, farklı bir ilerleyişi vardı, ters köşeleri boldu ama ne yazık ki yorumumda bahsettiğim şeyler yüzünden ben keyif alamadım.
Evelyn Hardcastle’ın Yedi ÖlümüStuart Turton · İthaki Yayınları · 20201,468 okunma
··1 alıntı·
2.195 Gösterim
On sayfa kaldı bitmiyor, bitmiyor 🙈😅
Esin Elif
Okuma çilemi hatırlayınca bile daraldım 😂 neyse ki siz de zor da olsa bitirebilmişsiniz
3 aydır elimde bu kitap. Yani bıraktım bırakıcam sırf arkadaşım hediye etti diye okuyorum. Ama biteceği yok. Ayrıca bu kitap 450 sayfaymış aşırı saçma. 100 sayfalık konusu var. Puanım çok düşük olacak !!!
Lea'nın yedi yaşamı var Netflix dizisi, ona benzer buldum da basladim ama evet yoruyor. Buna benzer konuları okumak yerine izlemeyi tercih etmeliyiz sanırım 🤷🏻‍♀️
Esin Elif
O diziyi hiç duymamıştım hemen bakacağım. Kesinlikle katılıyorum bu konular bence de okumak yerine izlemeye daha uygun