Merhaba, parolayayinlari en yenilerinden, nurayergen kaleminden, #feride kitabının yorumuyla geldim. Öncelikle kitap romantik bir kurgu ve 510 sayfadan oluşuyor. Kitabın konusu ve güçlü kadın karakteri benden tam puan aldı. Gerçekten Güneydoğu kültüründe; töre ile büyüyen bir kadının kendi ayakları üzerinde durması bence ilham vericiydi. Ayrıca Timur ve Feride benim favori çiftim oldu gerçekten. Timur ağa öyle güzel sevdi ki kadın çiçek açtı. Akıcı bir anlatıma sahip ve özgün bir kurgusu vardı. Doğu kültüründen kitaplar okumak bana zevk veriyor. Kitabı iki günde okudum ve elimden bırakamadım. Kitabın güçlü karakteri ve kurgusu için kaçırılmayacak bir kitap olduğunu düşünüyorum. Sizlere kesinlikle tavsiyemdir.
Feride, eşi tarafından aldatılan, çocuğu olmuyor diye hor görülen bir kadındır. Fakat eve kuma geldiği gün, kocasından boşanmak ister ve anne evine geri döner. Kim ne derse desin ayakları üzerinde durur. Timur ise onu arkadaşının eşi sayesinde tanımış ve ilk görüşte aşık olmuştur. Boşanmış ve çocuğu olmaması onun için hiç önemli değildir. Yeter ki onu görsün ve sevsin istemektedir. Feride’nin karşısına yavaş yavaş çıkmasıyla onun aklına girmeye başlar ve onunla evleneceğini söyler. Feride ise kendisi ile evlenmek istemesine anlam veremez. Yine de Timur her şeye ve herkese rağmen Feride’nin elinden tutar. Timur’un ailesi Feride’ye aile olur. Tabi kötü insanlar her zaman vardır ve Feride’nin mutluluğu onlara batmaktadır. Eski eltisinin yaptığı işler boyunu aşsa da Feride’nin başına kötü şeyler gelir. Peki eltisi tek başına mı bu işe kalkışır? Kim Feride’den intikam almak ister? Timur ve Feride mutlu olabilecek mi? Soruların cevapları kitapta. FerideNuray Ergen