bismillahirrahmanirrahim
Yoruma bir ifade bırakın bende size Kuran'dan rastgele çıkan ayetti yazacağım. Bakalım hangi ayet size çıkacaktır. Hem okumaya da vesile olalım Kaynak: Feyzü'l FurkânFeyzü'l Furkân Geri dönüş yapmadıklarım olduysa tekrardan yorum yazabilirsiniz. Gözden kaçabiliyor. Elhamdülillah vesilenizle pek çok ayet okundu... Katılım için teşekkür ediyorum 🌿
Din
1 +1'leme
28,1bin Gösterim
A'lâ1,2,3,4,-5: Meali: Rabbinin yüce adını tesbih et (“Sübhâne Rabbiye’l A’lâ” de). O (her şeyi) yaratıp düzenine koyan (her şeyi) takdir ed(ip yarat)an ve ona göre de uygun yolu (ilham edip) gösteren,{1} (yemyeşil) otlağı çıkaran, sonra da onu, kararmış/siyahımsı çer çöp haline çevirendir. Âyetteki “ğusâ” kelimesi, sel köpüğü anlamına da gelmektedir. O zaman tercüme şöyle olur: “Sonra da onu (otlağı) siyahımsı bir sel köpüğü haline çevirendir.” Belki uzun zaman sonra bunlar yer altında petrol ve kömür haline gelmiş olabilir.
2 yanıtı göster
🌹🤲🌹
Fâtiha-2: Meali: Hamd(in övme ve övülmenin her türlüsü), âlemlerin (tek) Rabbi* olan Allah’adır. * Rablık bir insan, bir toplum veya bir şey üzerinde otorite iddiasında bulunmaktır. Rab aynı zamanda besleyen, büyüten ve varlığı devam ettirme gücüne sahip olandır. Kurumsal olarak kâinatta her türlü otoritenin asıl kaynağı, sahibi ve hayata hükmü geçerli olandır, ki O da ancak Allah’tır. O’nun emrini beğenmemek ve dışlamak Allah’ı Rab olarak tanımamaktır.{1}
🍂
Ahzâb-6: Meali: O Peygamber, mü’minlere kendi canlarından daha evladır (yakındır). Onun zevceleri de (mü’minlerin) anneleridir. Akraba olanlar, Allah’ın kitabında birbirlerine mü’minlerden ve muhacirlerden daha yakındır. (Miras artık akrabayadır.)* Ancak dostlarınıza bir iyilik (bir vasiyet) yapmanız hariçtir. Bu (hüküm), Kitab’da yazılmıştır. * Bu âyetle, hicretin ilk yıllarındaki, Ensar ile Muhacirler arasındaki din kardeşliğine bağlı olan mirasçı olunma durumu kalkmış, bu ancak vasiyet hükmüne bağlanmıştır.{4}
🌷🌷
İsrâ-48: Meali: Bak (Resûlüm!) Sana (sihirbaz, kâhin, şair, mecnun diye) nasıl benzetmeler yaptılar da (bu yüzden) saptılar. Artık bir yol (bulmay)a güçleri de kalmadı.
Elhamdülillâh alâ külli hâl..
Önceki 2 yanıtı göster
@Vasl bilmukabele Amin amin 🤲