Sıra sizde!
Bu ağaca üç saniye bakınca aklına gelen ilk şiir, sana en çok benzeyen şiirmiş. (yoruma bekleriz. 🙂‍↔️)
··10 alıntı·
59,2bin Gösterim
|Nuri Pakdil| Ve çocuk gülünce ışır el-Aksâ el-Aksâ bilir ki çocuk koyacak o taşı.
"Bu yağmur... bu yağmur... bu kıldan ince Nefesten yumuşak yağan bu yağmur... Bu yağmur... bu yağmur... bir gün dinince. Aynalar yüzümü tanımaz olur. Bu yağmur kanımı boğan bir iplik Tenimde acısız yatan bir bıçak Bu yağmur yerde taş ve bende kemik Dayandıkça çisil çisil yağacak. Bu yağmur delilik vehminden üstün; Karanlık kovulmaz düşüncelerden. Cinlerin beynimde yaptığı düğün Sulardan, seslerden ve gecelerden." | Necip Fazıl Kısakürek
Nedamet Dergisi
YakuphanYakuphan evet hakikaten benziyor he. :) ama bizim köyün ağacı bu yav. iyi yakaladın 🙂‍↔️
Yedi Güzel Adam da yağmur yağarken Erdem Bayezit’in okuduğu ‘ Bu yağmur, kanımı boğan bir iplik, Tenimde acısız yatan bir bıçak. Bu yağmur, yerde taş ve bende kemik, Dayandıkça çisil çisil yağacak… sahnesi gözümde canlandı ama maşaAllah herkes Yedi Güzel Adam yutmuş gibi :)
Nedamet Dergisi
herkesin zihninde o sahne diri kalmış. neyse en azından ortak bir zevkte buluşan takipçileri buluşturduk..🙂‍↔️
Kuş uçmaz, kervan geçmez bir yerdesin. Su olsan kimse içmez, Yol olsan kimse geçmez, Elin adamı ne anlar senden?"
Hafif bir rüzgar gibi, süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Muhsin YazıcıoğluMuhsin Yazıcıoğlu
Bu yorum görüntülenemiyor
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, Ve bir orman gibi kardeşçesine… Ataol Behramoğlu