·440 syf.····Okunma: 19 Ekim 2025 19:46 Ben bu kitabın çevrildiğini bilmiyordum ama iyi ki satın almamışım yoksa buna para verdim diye çok üzülürdüm. Sakız gibi uzadı, bitmek bilmedi. Reading slump evresinde bir okurun en son okuyacağı bir kitapmış. Öyle sıkıldım ki öyle bunaldım ki okurken anlatamam. Umarım en kısa sürede bu reading slump evresinden kurtulurum.
Gelelim kitaba, başlarda gayet güzel ilerledi ama sonradan yazar batırmış. Ne olduğu belli değil. Şu köprü katili gizemi hiçte bir gizem değildi Elliot’un yaptığı gün gibi ortadaydı. Robbie, geçmişi ele alındığında böyle bir psikolojiye sahip olması normal. O yüzden onu suçlamıyorum. Benim kitapta en sinir olduğum şey şuydu: evli, mutlu, çocuklu bir şekilde bitmesi oldu. Yani bazı yazarlar mutlu son olması için evli, mutlu, çocuklu yazmaları gerekmediğini bir türlü anlamıyor. Hiç yakışmamış kitaba, o kadar dramdan sonra cidden mi çocukları oldular ve mutlu yaşadılar? Hiç sanmıyorum. Finali tam bir fiyaskoydu. Ve hiç gerçekçi değildi. Savannah’ın o kafayla çocuk doğurması bile başlı başına korkunç.
Ayrıca kitapta yaş farkı var ama öyle umursanmıyor ki, gerçi 25 yaş nedir ki değil mi?
Savannah’ın acilen tedaviye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Yaptığı eylemler ve söylediği cümlelerin pervasızlığını okumak çok yorucuydu. Hapishane memurundan iyilik isteyip karşılığında oral seks tekliği ettiğinde ki sanarsın en büyük sürtük öyle bir profesyonellik yok! Robbie öğrenip tehdit edince caymaya çalışıp sonra da sahnesinin tecavüze gitmesi ama asıl olay bu değil son sahnelerde bir cümlesinde Robbie’ye "Özel iyilikler için gardiyanlarla her zaman sevişebilirim. İkimiz de bunda usta olduğumu biliyoruz." demesi? Pardon da sen bildiğin fahişesin kızım. Sırf Robbie’nin dikkatini çekmek için bir adamla sevişip sonra da onu öldürmesinin başka bir açıklaması olamaz. Seri katil olmak için bunu birçok adama yapmış ama tek amacı Robbie’nin dikkatini çekmek. Bence asıl hasta Robbie değil, Savannah. Sanki yakalansa, hapishaneye düşse hayatta kalabilirmiş gibi gerçi doğru ya bacaklarını açarak her şekil hayatta kalır. Karakterin geçmişi ele alındığında çok bir şey beklememek lazım ama yazar bu “her şeye rağmen güçlü kadın” imajını yazamamış. Olmamış, ucundan geçememiş. Savannah, eylemlerinin sonuçlarını düşünemeyen, pervasız, ilgiye aç, şımarık sürtüğün tekiydi. Siz kısaca pick me de diyebilirsiniz. Bu hasta kafayla birde çocuk doğuracak. İnanamıyorum.
Neyse, baştan sona vakit kaybı bir kitap daha.
Xoxo