Kuran ve sünnet
2025 3. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2025 23:29
Bir Müslüman olarak özen göstermemiz gereken konulardan biri de sünnettir. Maalesef toplumumuzda bu konularda çok tartışma çıkmakta , Peygambere’e itaat edenler hurafeci ilan edilmektedir. Müslümanlara uydurma bir dine tabi oldukları söylenmekte , kendi heva ve heveslerinede “indirilen din “ diyerek bütün dini bilgileri kendilerine göre değiştirmektedirler. Ama bunu çoğu zaman “ Ben Kur’an ‘ a bakıyorum “yahut “Bu söylediğin Kur’an’da geçmiyor “ şeklinde cümlelerle söylüyorlar. Kitapta İhsan Hocamız çok güzel açıklamış. Yinede değinelim. Sünnet nedir? Peygamber Efendimizin söz ve davranışları. Müslümanın ana kaynakları nelerdir. Kuran ve Sünnet. Kur’an’a uyup sünneti reddedenler büyük bir çelişki yaşıyor. Çünkü uyduğun ve itaat ettiğin Kur’an sana Peygambere itaati emrediyor. “Allah’a ve Rasulü’ne itaat edin “buyuruyor. Hal böyleyken sünneti geri plana atmak İslama uymuyor. Hocamızında belirttiği gibi Kuran usul , sünnet esastır. Kuranı Kerim bir hidayet kitabıdır . Dolayısıyla bize yapmamız gereken şeyleri söyler , Örneğin size namazı emreder ama nasıl kılınması gerektiğini Rasulullahtan öğrenirsiniz. Sübhaneke , Tahiyyat bu gibi duaları namazda okuruz ama hiçbiri Kuranı Kerim de yoktur çünkü bunlar dua değil ayettir. Fatihasız namazın olmayacağını yine Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerinden öğreniriz. Hadis ilmîni anlayabilmek için Rivayet sistemi nedir, Sened nedir, Ravi nedir? Bunları bilmek gerekir.Kuran’ı Kerime nasıl güveniyorsak aynı hassasiyeti hadislerede göstermeliyiz. Çünkü hadisleri himaye edebilmek için rıhle yani ilim yolculuklarını başlatan sahabedir. Özel hayatın gizliliklerini araştırmak haram olmasına rağmen bütün Ravilerin hayatı araştırılmıştır. Bu da hadislerin güvenilir olduğunun bir kanıtıdır. Kitabın ilerleyen bölümlerinde Mehdi bölümünede değinilmiş. Sünneti reddedenler Mehdiyi de reddetmektedir. Gerekçe olarak yine Kuranda Mehdinin geçmediğini söylemektedirler.Buharide yine sünneti reddedenlerin odak noktasıdır . Buhariyi kendine göre bir sünnet uydurmuş gibi göstermektedir. İhsan hocamızın eline emeğine sağlık. Sünnet noktasında kafası karışık olanlar mutlaka okumalı . İhsan Şenocakİhsan Şenocak Sünneti Reddeden Kur’an MüslümanlığıSünneti Reddeden Kur’an Müslümanlığı
Din
Sünneti Reddeden Kur’an Müslümanlığıİhsan Şenocak · Hüküm Kitap · 2017771 okunma