2025 77. kitabı
FERİDE Nuray ERGEN “𝑺𝒂𝒏𝒂 𝒏𝒂𝒔ı𝒍 𝒂şı𝒌 𝒐𝒍𝒅𝒖ğ𝒖𝒎𝒖 𝒅üşü𝒏ü𝒚𝒐𝒓𝒅𝒖𝒎,” “𝑩𝒂𝒏𝒂 𝒏𝒂𝒔ı𝒍 𝒂şı𝒌 𝒐𝒍𝒅𝒖𝒏 𝒑𝒆𝒌𝒊?” “𝑶𝒍𝒅𝒖𝒎 𝒊ş𝒕𝒆. 𝑺𝒆𝒏𝒊 𝒈ö𝒓𝒅üğü𝒎 𝒊𝒍𝒌 𝒅𝒂𝒌𝒊𝒌𝒂, 𝒊𝒍𝒌 𝒔𝒂𝒏𝒊𝒚𝒆 𝒉𝒆𝒎 𝒅𝒆.” Canımmm Feridem ve Timur Feride’yi ilk gördüğü anda aşık olmuştu Timur ama öyle kolay değildi onların aşk hikâyeleri… Feride, kendi halinde geçinen bir ailenin güzeller güzeli biricik kızıydı ve Amed’in tanınmış ailerinden Behram, ailesiyle onu istemeye geldiğinde güzel bir evlilikleri olacağı düşüncesiyle telli duvaklı ayrılmıştı baba ocağından. Aradan geçen zamanda Behram’ın erkek kardeşi de evlenip kısa zamanda bebek beklemeye başladıklarında gözler Feride’nin üzerine çevrilmiş ve hamile kalamamasının hesabı sadece ona kesilmişti. Kayınvalidesi ile eltisinin acımasız davranışlarına katlanmıştı da Feride, bir gün eşinin üzerine kuma getirmesine dayanamamıştı. Hangi kadın kabul edebilirdi ki böyle bir durumu? Boşanmanın törelere karşı gelmek demek olduğu zamanlardı ve Feride’nin sırtını dayayacağı anne babası da artık hayatta değildi. Yüreğindeki güce inandı Feride; evliliğinde kumayı, boyun eğmeyi, hor görülmeyi kabul etmedi ve söylenenlere kulaklarını tıkayarak babasından kalan eve döndü boşanmayı başararak. Yıkılmaya yüz tutmuş evini derledi topladı; bir ağanın tarlasında önce işçi sonra da çalışkanlığıyla kâhya oldu Feride. Yüreği yaralıydı belki ama kendi ayaklarının üzerinde durup kimseye muhtaç olmadan da yaşayıp gidiyordu çok şükür. Veee bir gün, her kızın aklını başından alacak yakışıklılığı ve zenginliğiyle Timur Ağa çıktı Feride’nin karşısına. Dul olması bir tarafa çocuk doğuramadığı dilden dile duyulan Feride’ye gönlünü kaptırmıştı Timur Ağa ama Feride kendisini hem eksik hissediyor hem de bir erkeğe tekrar güvenebileceğini düşünemiyordu. Timur’un ise vazgeçmeye hiç niyeti yoktu. Ahh Timur Ağa sen ne güzel seviyorsun öyle…. Çok koştun Feride’nin peşinden ama seven insan ne yapmaz ki? Hele Timur’un dünya iyisi anne babası… Her birinin ayrı hikâyesi ile yan karakterlerimizi de unutmayalım çünkü onlarsız bu aşk yarım kalırdı. Dahasını da anlatmak istiyorum ama anlatmakla değil okuduğunuzda anlayabilirsiniz Feride’min hikâyesini… Gülerken kızdığım, kızarken ağladığım, ağlarken mutlu olduğum öyle derinden kalbime dokunan bir hikâyeydi ki yazarımız ne yazsa okurum diyor ve tüm kalbimle herkese TAVSİYE ediyorum. İyi ki Nuray ERGEN… Syf: 510 PAROLA YAYINLARI Nuray Ergen Feride
FerideNuray Ergen · Parola Yayınları · 202592 okunma