Feride
2025 40. kitabı
Feride ~ Nuray Ergen ~ #alıntılar "Senin gözlerin öyle hüzünlü bakınca benim güneşim kararıyor, ruhum daralıyor. Sen öyle bakma kadın. Sen öyle baktıkça ben eriyorum çünkü." "Baharı saçlarından öptüğüm kadın. Kışımı yaza çeviren güzel gözlüm. İyi ki benimsin." . #okudumbitti #kitapyorumu Feride severek evlendiği eşinin günden güne eriyip biten ilgisizliği ve çekilmez davranışlarından bıkmıştır. Hamile kalamadığı için de kusurun kendisinde olduğunu dikte eden kocası ve ailesinin yanı sıra herkes tarafından kötü sözlere maruz kalır. Kocası bir gün konağa yanında bir kadınla gelir ve kuması olduğunu söyler. O gün Feride için her şey bitmiştir. Lafmış, sözmüş dinlemeden kocasından boşanarak ailesinin evine döner. Geçinmek için elinden ne gelirse yapar ve bir zaman sonra tarlada çalışmaya başlar. Timur Çelebi, yakın dostu ile çıktığı seyahatte Feride'yi gördüğü anda vurulur. Ancak bacağının aksaması yüzünden kendini kusurlu olarak görüp uzaktan uzağa sevdi Feride'yi. Ancak bir gün dayanamayıp açılır sevdiği kadına. Feride ise böyle bir şeyin nasıl mümkün olduğunu, bir ağa oğlunun kendisine bakabileceğine ihtimal vermeyerek kendini uzak tutar. O uzaklaştıkça Timur ısrar eder ancak bir yerden sonra Timur rahatsız ettiğini düşünerek Feride'yi rahat bırakır. Tabi yersen Feride ise aklına kazınan Timur ile ne yapacağını şaşırır.. İlgisi hoşuna gider ancak bir süre görmeyince de kendisi ile oynadığını sanır. Kader denilen şey sen ne yaparsan yap ne kadar uzak durursan dur bir kere o alna yazılmışsa kaçınılması güçtür. Birbirlerine açılan ikili hayata yeniden gözlerini açan bebek gibidirler. Timur herkesten ve her şeyden korur Feride'yi. Feride ise Timur'un aşkına, sevdasına gün geçtikçe alışır ve kalbine söz geçiremez. El üstünde tutan, bebekler gibi seven Timur güçlü karakteri karşısında her gün daha da fazla aşık olur Feride'ye. Çelebi ailesinin güzelliği, Timur'un adam gibi adamlığı karşısında ne söylesem az kalır. Feride'nin güçlü duruşu ve asla başını eğmemesi, Timur'un aşkına sahip çıkması ve karşılık vermesi çok güzeldi. Töreye kurban gitmeyen çok güzel ve coşkulu bir aşka şahitlik ettiğim için çok mutluyum. İyi ki sen be Timur Ağa
FerideNuray Ergen · Parola Yayınları · 202592 okunma