2025 182. kitabı
Son Meyhane #okudumbitti Bazı kitaplar vardır, sayfa sayısı azdır ama etkisi günlerce sürer… Son Meyhane tam da öyle bir kitap oldu benim için. Cem Alan’ın kalemiyle ilk kez tanıştım ama eminim son olmayacak. On öyküden oluşan bu kitapta her biri bambaşka dünyalara açılan kısa ama derin hikâyelerle karşılaştım. Yalnızlık, yabancılaşma, özlem, vicdan, vefa… Her bir öyküde başka bir duygunun içine çekildim. Bazen bir barda kendiyle hesaplaşan bir adamın sessizliğinde buldum kendimi, bazen bir otobüs koltuğunda çaresiz bir çocuğun gözlerinden baktım dünyaya. Yazarın dili sade ama kelimeleri ağır; her cümle insana dokunuyor, içten bir sızı bırakıyor. Kısacık ama dolu dolu bir kitap… Her öykü bittiğinde birkaç saniye durup düşündüm; insan olmanın ağırlığını, yalnızlığın aslında ne kadar kalabalık olabileceğini bir kez daha hissettim. Eğer siz de bir solukta okuyabileceğiniz ama etkisini uzun süre üzerinizden atamayacağınız bir öykü kitabı arıyorsanız, Son Meyhane kesinlikle şans vermeniz gereken bir eser. Cem Alan’ın kalemine sağlık, duygularını kelimelere bu kadar incelikle dökebilmek gerçekten büyük bir ustalık. @ceemalan #SonMeyhane #CemAlan #ÖyküKitabı #KitapÖnerisi #KitapYorumu #OkudumBitti #KitaplaKalın #TürkEdebiyatı #OkumaÖnerisi #EdebiyatSevgisi #Bookstagram #OkumaKeyfi #YeniOkuma #KitapTavsiyesi #kitapkolikkafasikitapyorumu #reklamdeğilöneri
Son MeyhaneCem Alan · Mythos Kitap · 202518 okunma