Son Meyhane

Cem Alan
Ocak 2025
Mythos Kitap

2025 62. kitabı
Selamün Aleyküm Uzun zamandır böyle etkilenerek ve severek okuduğum bir öykü kitabına denk gelmemiştim. Yazarın ikinci kitabıymış. Akıcı kalemi, sürükleyici anlattımı ve olay örgüsü ile karakterlerinin öyküleriyle bütünlüğü çok güzel işlenmişti.  Hayatın içinden, yabancısı olmadığımız yaşantıların özünü ;  dışa vurumunu yaparak, içsel döngüleri başarılı bir şekilde ifade etmiş. Sağlam karakterler ile kısacık öykülerine dünyaları sığdırmış. Her bir öykü sonunda , duygu aktarımını okuruna hissettirerek  etkileyici bir okuma imkanı sunmuş...  Seviyorum öykü kitaplarını. Öykü yazmak yazarlık alanında en zor alan, büyük başarı gerektiren bir tür ve yazar bu başarıyı yakalamış...  Belki ileri de yazardan soluksuz, uzun uzadıya kurgusal romanlar okuruz . Yolu açık, mürekkebi hiç solmasın...  On tane öykü yer alıyor. Her biri birinden güzel ve etkileyici. Sarsıcı ve düşündürücü. Öykülerin ana temeli sağlam . İnsani duyguların ve psikolojik eylemlerin betimlemeleri kaliteli...  Beni en çok etkileyen  #vardiya , #sontren   , #otobüstekiçocuk  öyküleri oldu ki bu öykü sonlarında çok fazla duygulandım gözlerim doldu.  #deli ve #geyik   öyküsü ise trajikomik bir sonla şaşırtıcı bitti . Deli de kadın sabah  uyandığında şaşırmış ama mutlu olacak gibi hissettim :) geyik muhabbeti yalnızlığa şifa olur mu bilemedim. :)  #adamcicegi nasıl bir lanetse hepimizi bulan acı bir gerçek , bazı duyguların etkisi kısa sürüyor işte. Elimizde  ne çiçek kalıyor ne adam sadece saksı...  Ela @ceemalan #sonmeyhane #öykü #kitap #okudumbi̇tti̇ #tavsiye #okur #book #kitapyorum #kitapkurdu #edebiyat
2025 31. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2025 15:00
" Çiçekliği gitmiş, adamlığı kalmıştı sadece." Öyküler... Yaşanmışlıklara ve duygulara kısa bir anlığına eşlik ettiğimiz yaşam kesitleri . Kalın bir romanda sayfalar boyunca anlatılan olaylar ve duygular bir öyküde iki-üç sayfa içerisine sığdırılıverir. Etkileyiciliğinden bir şeyler kaybetmez aksine daha da etkiler okuyucuyu. Her uykudan sonra durup soluklanmak , düşünmek ve öykünün devamında olanları/ olabilecekleri düşünürüz. Bazen öyküdeki karakter ile özdeşleşir bazen de çevremizdekileri onların yerine koyarız. Cem Alan'ın yeni kitabı #sonmeyhane de bir öykü kitabı. On öykünün yer aldığı kitap bir kahve içimi sürede bitebilecek incelikte . Ancak içerisindeki öykülerin etkisi inanın daha uzun sürüyor. Bazısı için üzülüyor, bazısı için düşünüyor, bazısının devamı nasıl olur diye merak ederken bazen de ben olsam ne yapardım diye düşünürken bulunuyorsunuz kendinizi. Yalnız insanlar yalnızlığını sadece uyurken mi unutur diye düşündüğüm ilk öyküden sonra insan arkadaşını iyi seçmeli diye düşündüğüm ikinci öyküye geçtim. Öykü öykü bir şekilde ilerledi ki sabah evde neler olacak meraktan öldüm Otobüsteki Çocuk ise üzülüp, sinir olduğum öykülerden oldu. Hymatlos'u okuyunca insan davranışlarına akıl erdirilemeyeceğini, her şeyi bekleyebileceğimizi düşündüm. Artık hiç bir şey beni şaşırtmıyor dersem yalan olmaz... Vefa A.Ş. de vefasızlığı okurken Vardiya ve Son Tren en çok üzüldüklerimden oldu. Geyik yüzümü gülümsetirken Adam Çiçeği de topluma ayna oldu . Herkesin dileğinin aynı anda olması imkansız diyorsanız Son Meyhane isimli öyküyü okuyup kararınızı ona göre verin derim
2025 25. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2025 13:00
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Cem Alan kaleminden Son Meyhane adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitabımızın içerisinde 10 farklı öykü yer almaktadır. Kitapta bara giden sarı paltolu adamın alkol aldıktan sonra olduğu yerde uykuya kalması sonucunda gördüğü rüyada yaşanılanları, sonrasını,bir meyhanede eğlenir iken Adil ve Tutku adlı iki arkadaşın arasında geçen diyalogları ve sonrasında geceyi Tutku'nun evinde içmeye devam ettikten sonra Adil'in başına gelen olayı,otobüs yolculuğu yapan bir çocuğun başına gelenleri,vardiyalı olarak çalışan Ümit'in alzheimer hastası olan babası ile olan hayatı gibi birçok öykü okuyoruz bu kitabın içerisinde. İncecik bir kitap deyip geçmeyin lütfen içerisinde çok etkileyici öyküler mevcut. Hangi öyküler seni etkiledi diye sorarsanız hepsinden ayrı ayrı etkilendim ama seçim yapmam gerekirse en çok Vardiya ve Son Tren adlı öyküler beni etkiledi. Benim gibi öykü severlere keyifli okumalar dilerim. Yazarımızın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun.
2025 41. kitabı
Herkese merhabalar, bugün size içimi burkan, yüreğimi evirip çeviren şahane bir öykü kitabından bahsedeceğim. Yalnızlık, yabancılaşma, içsel boşluklar… Her öyküde, bir parçamın kaybolduğu bir başka karakterin izini sürdüm. Öykü kitaplarını çok severim; her birinin içinde, başka başka kalp atışları vardır. Gelgelelim, itiraf edeyim, güzel öykü yazmak, insanın içinden taşanları kelimelere zarifçe sığdırmak öyle kolay iş değil. Yazarımız da bunu gayet güzel başarmış; okuyucuyu boğmadan, olay örgülerinin kusursuzluğuyla bizlere keyifli bir yolculuk sunmuş. Kitabın beni en çok etkileyen diğer tarafıysa, her öykünün sonunda bıraktığı o yarım kalmışlık duygusu. Sanki bir şey eksik kalıyor, sanki yaşam dediğimiz şey bir noktada duruyor. İşte bu duruş, bir anlamda hayatın kendisini yansıtmıyor mu? Kimimiz hep bir adım geride kalırken, kimimiz sonsuz bir bekleyişin içinde buluyor kendini. Kitap on tane öyküden oluşuyor. Özellikle "Deli" ve "Son Tren" öyküleri beni bambaşka yerlere götürdü. Her ikisinde de yalnızlığın, içsel boşluğun ve çaresizliğin izlerini sürerken, yazar bir yandan da toplumun getirdiği sınırlarla mücadele eden karakterlerin hikayelerini açığa çıkarmış. Sade ama bir o kadar da etkili bir dille; o karakterlerin kalp atışlarını, korkularını, arzularını hissettiren bir atmosfer yaratmış. Kitabı bitirdiğimde, bir kez daha düşündüm: İnsan olmak ne kadar zor, ama bir o kadar da kıymetli... Eğer siz de kısa ama düşündürücü bir okuma arıyorsanız, bu kitap tam size göre! Kitapla kalın dostlar. #alıntı "Evlerimiz ve işlerimiz arasındaki yoldan ibaret yaşamlarımız; iyi olan her şeyden mahrum bırakılmıştı. Nefes alacak tek bir boşluk, ışık görecek ufak bir penceremiz kalmamış; çarpık bir eşitsizlik sarmalında hunharca öğütülüyorduk. Mahkum edildiğimiz bu umutsuzluk,
2025 16. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2025 21:22
Cem Alan | Son Meyhane “Şüphesiz bu yaşamak değil, hayatta kalmaktı. Yine de bugünlerimizi aramaktan korkarım. İnsanın alıştığı zorluk, bilmediği bir fırtınadan evlaydı.” Merhaba arkadaşlar Öykü okumayı sever misiniz? Ben çok seviyorum, özellikle ağır okumalardan sonra araya mutlaka bir öykü kitabı koyarım. Benim için soluk vermek , dinlenip bir nefes almak gibi oluyor. Bu kitabımızda bizi birbirinden güzel 10 farklı öykü karşılıyor. Bunlar; 1. Antartika’da Bir Yerlerde Buz Mavisi Bir Gecede 2. Deli 3. Otobüsteki Çocuk 4. Haymatlos 5. Vefa A.Ş. 6. Vardiya 7. Son Tren 8. Geyik 9. Adam Çiçeği 10. Son Meyhane Her bir öykü kısa fakat verilmek istenen mesajların net bir şekilde okuyucuya ulaştığı, her okuyanın mutlaka bir ders çıkaracağı nitelikteydi. Her öykü biraz yarım kalmışlık hissi,biraz hüzün, biraz buruk bir tebessüm, biraz da sizi alıp düşünmeye sevk eden türden. Ben hepsini severek okudum ama içlerinden en çok Deli isimli öyküyü ve kitabında ismini almış olduğu Son Meyhane’yi sevdim. Yazarın kalemiyle tanışma kitabım oldu ve severek okudum. Dili gayet anlaşılır ve akıcı, betimlemeleri de gayet yerinde kullanılmış bir eserdi. Zaten kısacık, bir çırpıda bitebilecek bir kitap. Kahvenizin yanına eşlik için mutlaka öneririm. Kitapla kalın
2025 43. kitabı
SON MEYHANE Herkese Merhabalar. Bugün sizlere bir öykü kitabı ile geldim. Evet öykü kitaplarını okumayı her zaman çok severim . İsminin anlamını taşıyan tam 10 adet öykü yer alıyor. Yazarın anlatım tarzını ve kurgu dünyasını sevdim. Karakterleri ve mekanı güzel, akılda kalıcı şekilde tasvir etmiş. Betimlemeler de yerinde ve gayet güzeldi. Öykülerin de her biri gerçekten çok başarılıydı. Kitabı bütünüyle sevdim. Antarktika'da Bir Yerlerde Buz Mavisi Bir Gecede Deli Otobüsteki Çocuk Haymatlos Vefa A.Ş. Vardiya Son Tren Geyik Adam Çiçeği Son Meyhane Bakalım ben sizin için hangilerini kısaca seçtim. Tabi gönül isterdi ki hepsinden bir parça yazabilmek. ️Deli Adil ve Tutku 50 li yaşlarda iki arkadaştırlar. Bir gece buluşup meyhanede içip, sohbet ederlerken eski günlerden söz açılır laf lafı açar meyhane kapanma saati gelir. Gecenin devamını Tutku'nun evinde getirmek isterler.
2025 182. kitabı
Son Meyhane #okudumbitti Bazı kitaplar vardır, sayfa sayısı azdır ama etkisi günlerce sürer… Son Meyhane tam da öyle bir kitap oldu benim için. Cem Alan’ın kalemiyle ilk kez tanıştım ama eminim son olmayacak. On öyküden oluşan bu kitapta her biri bambaşka dünyalara açılan kısa ama derin hikâyelerle karşılaştım. Yalnızlık, yabancılaşma, özlem, vicdan, vefa… Her bir öyküde başka bir duygunun içine çekildim. Bazen bir barda kendiyle hesaplaşan bir adamın sessizliğinde buldum kendimi, bazen bir otobüs koltuğunda çaresiz bir çocuğun gözlerinden baktım dünyaya. Yazarın dili sade ama kelimeleri ağır; her cümle insana dokunuyor, içten bir sızı bırakıyor. Kısacık ama dolu dolu bir kitap… Her öykü bittiğinde birkaç saniye durup düşündüm; insan olmanın ağırlığını, yalnızlığın aslında ne kadar kalabalık olabileceğini bir kez daha hissettim. Eğer siz de bir solukta okuyabileceğiniz ama etkisini uzun süre üzerinizden atamayacağınız bir öykü kitabı arıyorsanız, Son Meyhane kesinlikle şans vermeniz gereken bir eser. Cem Alan’ın kalemine sağlık, duygularını kelimelere bu kadar incelikle dökebilmek gerçekten büyük bir ustalık. @ceemalan #SonMeyhane #CemAlan #ÖyküKitabı #KitapÖnerisi #KitapYorumu #OkudumBitti #KitaplaKalın #TürkEdebiyatı #OkumaÖnerisi #EdebiyatSevgisi #Bookstagram #OkumaKeyfi #YeniOkuma #KitapTavsiyesi #kitapkolikkafasikitapyorumu #reklamdeğilöneri
2025 12. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2025 00:55
"Evlerimiz ve işlerimiz arasındaki yoldan ibaret yaşamlarımız; iyi olan her şeyden mahrum bırakılmıştı. Nefes alacak tek bir boşluk, ışık görecek ufak bir penceremiz kalmamış; çarpık bir eşitsizlik sarmalında hunharca öğütülüyorduk. Mahkum edildiğimiz bu umutsuzluk, çaresizlik ve tahakkümü sorgusuz sualsiz ürkek bir çocuk gibi kabullenmiştik. İnsani olan, insanı yaraşan her şeyden mahrum edilen hayatlarımıza savaşmadan boyun eğmiştik. Ne iki kadeh bir şey içebiliyor, ne yemeğe çıkabiliyor, ne tatil yapabiliyorduk. Ne güzel filmler seyrediyor, ne iyi oyunları izliyor, ne kitapları okuyabiliyorduk. Kiralarımız, faturalarımız uğruna F tipi bir yaşama sürülmüştük. Yine de bunlara bile yetişemiyor; kirayı da faturaları da denkleştiremiyorduk..."
2025 103. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2025 19:17
Merhabalar dostlar Ben bir öykü aşığıyım bilen bilir .Bu kitabin da begenildigini duyunca hic vakit kaybetmeden okudum. 10 oykuden oluşan bir kitap .10 hayat öyküsü. Çoğu duygulandıran öyküler arada güldüğümde oldu .Ama kitabın genel havasına bakarsak pesimistlik hakim .. Akıcı bir dille yazılmış öyküler.. Hangisini en çok sevdim bilemedim ya, Gerçekten hepsini çok beğendim çünkü. Deli de mesela çok üzüldüm ama sonunu merak ettim .Sabah mutlu kalkacak belki kadın. İlk oykude Antartika da ahşap masali bir meyhane hayali kurduk beraber .Sarı palto yalnızlığıyla üzdü beni . Otobüsteki çocuk zaten mahvetti , Adam çiçeği, insanın kendi elleriyle yarattığı canavarlara bir gönderme yapmış. Vardiya çok üzücüydü.Vefa Istanbulda bir bozacı bile değil artık maalesef . Geyik yüzümü güldürürken bir taraftan da yalnizligi yüze vuran bir öykü... Velhasıl kelam kitap beni duygudan duyguya sürükledi walla .. Öykü okuyun ya ,çok güzeldir... Kitapla kalın dostlar... Son Meyhane Cem Alan
Son MeyhaneCem Alan · Mythos Kitap · 202518 okunma
"Herkes kendi içine hapsolmuş."
2025 13. kitabı
Cem Alan'ın ilk kitabı olan Eski Garaj İçi Öyküleri'ni çok sevmiştim. Şimdi ikinci kitabı, çiçeği burnunda "Son Meyhane" ile geldim. İçerisinde birbirinden çarpıcı 10 öykü var. Aidiyet ve yabancılaşma teması ön planda. Aslında modern dünyada bu hissiyat sebebiyle çok fazla öze dönme çabası başladı ama sanırım nafile... Öykü olunca 10 farklı hikaye, 10 farklı mekan ve onlarca farklı duyguya temas edeceksiniz. Cem Alan , öykülerin her birinde sıradan karakterin gözüktüğü gibi olmayan iç dünyalarını ele alıyor. "İnsanın alıştığı zorluk, bilmediği bir fırtınadan evlaydı." Hem yalın, hem doğal akışa benzer hem de çarpıcı bir üslubu var. Böylelikle etkili hikayelerini ve duyguları direkt okuyucuya aktarıyor. Kısa ama mesajları net bu öykülerin gündemi modern insanlar ve yazar insanın en karanlık noktasına davet ediyor okuyucuyu. "Herkes kendi içine hapsolmuş." Farklı hayatlar, yaşanmışlıklar, biraz tebessüm ile bolca empati ve su gibi bir okuma vaad ediyor. "Ölümü beklemek, ölümün kendisinden kötüydü." En çok hangisini sevdin derseniz. 2 arkadaşın hayatlarının bir gecede değiştiği "Deli", bir çiçek ile hayatı güzelleşti mi, sonuna mı geldi okurken karar vereceğiniz bir genç kadının hikayesini okuyacağınız "Adam Çiçeği" ve çok hassas olduğum bir konuyu işleyen "Son Treni" sevdim. Evde fazlalık olduğunu düşünen bir ihtiyarı konu alıyor.
Öykü edebiyat hikaye

Cem AlanYazar · 1 kitap
Cem Alan, 17 Ağustos 1989’da Edirne’nin Keşan ilçesinde doğdu. İlkokul ve liseyi Keşan’da okudu. Karabük Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünü bitirdi ve Trakya Üniversitesi ile birlikte Edirne Sinanköy kazılarında çalıştı. Çocukluğundan beri hikayeler, senaryolar, çizgi romanlar üretmeyi çok sevdi. Bulunduğu kolektif kitaplar dışında 2022 yılında "Eski Garaj Öyküleri" kitabı, 2025 yılında "Son Meyhane" adlı ikinci kitabı yayımlandı.