İnceleme
2025 8. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2025 15:31
Peygamberin veda hutbesinde ümmetine emanet ettiği iki şeyden birisi de onun sünnetiydi. Salihler Bahçesi, insanlığın her döneminde ümmetin bu emanete sahip çıkıp onun yolundan gitmesi için, içinde bulunduğu her zorluğa dair kolaylık sağlayan sahih hadis, toplamı. Buhâri, Müslim, Tirmizî, Ebu Davud kaynaklı kapsamlı ve güvenilir hadislerden alınmış rivayetler ile İmam Nevevi'nin çok kıymetli çalışması. Bu esere başlamadan evvel bir kitap dostu ile hasbihal etmiştik. Bana bilginin insana yüklediği sorumluluktan bahsetmişti. Ne kadar bilirsen o kadar hesaba çekilirsin demişti. Bilip de amel etmediğin her şey için cezalandırılacaksın. Korku ile başladığım bu okuma serüvenimi aylar sonra tamamladım. Uzun bir süreç oldu, anlayarak, hissederek, zaman zaman uygulayarak, hayatıma geçirerek, paylaşarak, yayarak, öğreterek, zihnime kazıyarak okumak için. Korkum hâlâ geçmiş değil. Bu yükü tatlı da olsa ömrümün sonuna kadar taşıyacağım çünkü. Ve bu kitap, kapağını kapatmakla bitmeyen, hayatımın her anında yer alacak bir kitap. Peygamberimiz ﷺ , Allah'ın ipine sımsıkı sarılmamızı istemişti. Kur'an bizim için ip. Kur'an'ı Kerim ve Resulullah'ın sünneti bize emanet edilen, en kıymetli hediye. Dilerim yalnızca okuyanlardan değil, onlara göre yaşayıp amel edenlerden oluruz.
Din
Riyazü's Salihinİmam Nevevi · Çelik Yayınevi · 20144,306 okunma