2025 30. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2025 14:15
Hikayeden Adamlar ~ Ozan Bozkurt&Sercan Şahin Kurtulmuş . Alıntılar; . “Seni çok seviyorum ama öyle deli gibi değil. Aklı başında seviyorum.” . SERCAN: İlk aşklar unutulur mu? Unutulmalı mı? OZAN: Unutulmaz, unutamazsın yani. Hep böyle bir güzel anma durumu vardır ve güzel anabiliyorsan, tamamdır. Çünkü o aşkı gerçekten hak ederek hissetmişsindir. Hissettiremesen bile boş ver. Zaten aşk sana ait değil midir? SERCAN: Sana aittir. Sen onu bana bir kere çok güzel söylemiştin "Bak, ben seviyorum” diye. Yani “ben” var başında. Seven benim, boş ver. O üstüne alırsa alır almazsa almaz. . Bambaşka bir hayatta yeniden karşılaşsak, seni yine tanırdım. Zifiri karanlıkta bile tanırdım, ben dilsiz sen sağır olsan bile... Seni farklı bir vücutta tanırdım, farklı bir zamanda, farklı bir yüzde... Ve tüm hayatlarda seni yine severdim, gökyüzündeki son yıldız unutulana kadar. . Ben seni, senin bile bilmediğin yerlerinden seviyorum. Sen boşuna saçını düzeltiyorsun. . Elbette her şeyin bir değeri var ama değerini anlayana gittiğin zaman… . En büyük esaret seni orada tutmak bile istemeyen hapishanelerde yaşanır. Her türlü duvar aşılır da kendi ördüğün duvardan çıkmak cesaret ister. . SERCAN: Hayata geliş amacımız nedir bilir misin? OZAN: Hayata geliş amacımız ne bilmiyorum ama neden gelmediğimizi biliyorum. Mutlu olmak için hayata gelmiyoruz. Çünkü dünyada her şey bir karşıtıyla var oluyor. Mutsuzluk olmadan salt mutluluğun hiçbir anlamı yok. O yüzden bu arayışlara girerken, ilişkide veya hayatta, sonuca odaklı şeyler yapmamak en doğrusu. Çünkü bu sefer süreçte öğrendiğin her şeyi bir kenara itiyorsun. Üstüne bir de hayal kırıklığı yaşadığın zaman hayatın darmaduman oluyor. Mutluluk değil amaç, mutluluğu ararken öğrendiklerimiz. O geçen sürede hayatımıza değen insanlar, onlarla paylaştıklarımız asıl önemli olan. Eğer bunları kaçırırsak mutluluğun da hiçbir anlamı kalmaz. SERCAN: Sevdiğim bir düşünce şekli var: "Senin bir ruhun yok. Sen bir ruhsun. Senin bir bedenin var." Sanki bir sınava gelmişiz de burada bir sürü şeyi tecrübe edip mutsuzluğu, arkadaşlığı, aşkı, ihaneti tadıp gideceğiz. Sonra o tecrübeleri ruhumuzda bir parça olarak yanımıza alıp bir sonraki sınava devam edeceğiz gibi hissediyorum. . Kitap Yorumu; . Belki bu kitabın yazarlarını reels veya youtube da görmüş olma olasılığınız çok fazla diye düşünüyorum ki ben ordan gördüm ve merak ettim. Sonrasın da bir kitaplarının olduğunu öğrendim ve soru cevap şeklinde içsel yolculuk, fikir beyan etmek, hayat tecrübelerinden yansımalar, okudukları hayat veya kitaplar, şairden alıntılar ile okuyanlara ve kendilerine bir yol arama veya bir farklı bakış sunmuşlar diye düşündürdü okuyunca kitabı. Şimdi alıntıları yukarıda bazılarını paylaşsam da çizdiğim bir çok yer oldu okumak isteyenler okuyabilir. En azından böyle bir soru cevap şeklini beğenen kişiler pişman olmaz bir de fikir sahibi iseniz yazarlar hakkında okursunuz diye de düşünüyorum kitapla kalın!
Hikayeden AdamlarOzan Bozkurt · Destek Yayınları · 2024324 okunma