Hepimizin biraz harcanabilir olduğu bir evren
2025 1. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2025 20:37
Yaratıcı bir konuyla hemen dikkatleri üzerine çeken kitabımız gezegenler arası yolculukların mümkün olduğu hatta insanlık dünyanın içine s.ctıktan sonra yaşanabilir diğer gezegenlere koloniler gönderdiğimiz bir evrende geçiyor. Bu bize yabancı hayal dünyası içindeki yaşayışı ve kuralları kahramanımız Mickey7’nin başına gelenler üzerinden anlatıyor. Bir harcanabilir olan Mickey’in takdir edersiniz ki kolay bir görevi yok. Bir gün deney faresi gibi testler için öldürülürken bir gün intihar görevlerinde hayatını tehlikeye atıyor. Kolonize etmek için geldikleri gezegendeki diğer yaşam formlarıyla herkesten farklı bir iletişim kuruyor ve kitabımız bu şekilde başlıyor. Mickey’in başından geçenleri heyecanla okurken aynı zamanda içsel penceresinden evrene ve hayata bakışına da tanıklık ediyorsunuz. Ve benim bilim kurgu eserlerinde en sevdiğim şey tam olarak budur. O kurgusal evrende, geçmiş veya gelecek zamanda kendi hayatımızın bugünüyle özdeşleştirebileceğimiz tespitleri heyecanlı olaylar arasına ustaca serpiştiriyor. Okumak için heyecanlandığım, evreninde yaşamayı hayal ederken nasıl bittiğini anlamadığım güzel bir kitap oldu benim için.
1000k
Mickey 7Edward Ashton · İthaki Yayınları · 2025431 okunma