2025 3. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2025 03:15
Genevieve Wheeler'ın Adelaide'ı, hayatın beni duygusal olarak fazlasıyla yıprattığı, pek çok şeyin yokuş aşağı gittiğini hissettiğim bir dönemde karşıma çıktı. Tesadüfen önüme düşen bu eser, sanki evren 'Al, oku ve yalnız değilsin' dercesine bana bir el uzattı. Bu roman, çağdaş bir kadının hayatının neredeyse her cephesinde yaşadığı çalkantıları merkeze alıyor. 26 yaşındaki Adelaide Williams'ın Londra'da 'hayatının aşkı' sandığı Rory Hughes'la yaşadığı yıpratıcı ilişkinin yanı sıra, sosyal hayatındaki denge arayışını, arkadaşlık ilişkilerindeki dinamikleri ve kişisel/kariyer dengesi üzerindeki baskıları da ustalıkla örülmüş. Adelaide'ın Rory'nin toksik davranışları karşısında kendi değerini sürekli sorgulaması, okuyucuyu da duygusal bir sarsıntı yaşarken, 'hayatımın kontrolü nerede?' sorusuyla baş başa bırakıyor. Eserin gücü, sadece romantik bir dram olmaktan çıkıp, bireyin sosyal ve duygusal izolasyonla nasıl mücadele ettiğini göstermesinde yatıyor. Wheeler, karakterinin en dibe vurduğu anlarda bile, iyileşmenin bir gecede gerçekleşmediğini; ancak 'kendini bilinçli bir şekilde sevmeyi' öğrenmenin mümkün olduğunu gösteriyor. Adelaide, modern dünyada parçalanmış hisseden, ama sonunda umudu ve kendine şefkati keşfetmeye çalışan her kadının, görünmez yaralarına dokunan, samimi ve sarsıcı bir dönüşüm hikayesi sunuyor.
AdelaideGenevieve Wheeler · Kairos Kitap · 20251,877 okunma