Puan vermedi·424 syf.····Okunma: 02 Eylül 2025 16:40 Yarım kalmış bir insansanız hiç tamamlanamaz mısınız? Peki yarım kalmışlık da nedir ki? Bu kurgu nerde son bulur? Yarım kalan da yarım mı bırakır yoksa daha da tamamlayayım derken fazlaca mı yaralar? Sizin debelendiğiniz bu karmaşada hiç beklemediğiniz bir telefon gelip size her şeyi anlatacağını söylese tepkiniz ne olur? Tüm bu soruların cevabını ve daha fazlasını içerdiği için Unutma Beni Apartmanı’na sadece ‘bir’ roman diyemeyiz, ayıp olur.
Nermin Yıldırım’ın ilk romanı Unutma Beni Apartmanı, Süreyya’nın hikayesi. Ruhen büyük boşluklarla yaşamış, büyümüş, savrulmuş bir kadın Süreyya. Çok gezmiş, çok görmüş ama ruhundaki boşluk dolmamış. Süreyya donanımlı bir kadın. Dışardan bakıldığında sert içerisinde de küçük bir kız çocuğu. Gardını öyle bir kuşanmış ki kim gelip delip geçebilsin, kimin gücü yeter. Tam kalbini hızlı hızlı çarptıran birini buldum derken araya yine kaygılar, korkular girmiş. En son evindeki telefon çalışı ile de hikâye yeniden yazılıyor.
Unutma Beni Apartmanı bana kalırsa öyle güçlü bir roman ki kitapta sadece bir karakter öyküsü okumuyorsunuz. Ailesi, arkadaşı, ana karakterin mesleği nedeniyle kurguladığı kitaplar derken ben okurken inanamadım. Bir yazarın ilk kitabı bu denli yoğun olabilir mi, bu nasıl bir yılların birikmişliği. Bu kaleme gerçekten anca hayran olunabilir.
Romanın kurgusu çok iyi. Nerede ne vereceğini milim milim ayarlamış. Bir kere dili ile sizi içine alırken kurgusu ile merak ettiriyor. Ne olacak ne olmuş, olay neymiş derken kendinizi bir sonraki sayfalarda buluyorsunuz. Dediğim gibi ben yazar olan karakter nedeniyle yazılan kitaplarının konusundan bahsedilirken oralarda bile merakla okudum. Neymiş, neymiş diye diye bitirdim.
Yazar bilgi birikimi ile de kendisini merak ettiriyor. Yazdığı dönemlere ait siyasi özellikleri belirtme. Kişisel hayatı nedeniyle yurtdışı bilgileri verme, psikolojik tahliller içermesi ile ben kitabın çok yönlü olmasını gerçekten takdire şayan buldum.
Hızlı okunabilir bir roman evet ama bir sürü düşünülmesi gereken noktalar veriyor size hayata dair. Keşkeleri kendi hayatımızda kullanmadan önce kitaplardan okuyarak da ders çıkarabiliriz ya hani işte bu kitap onlardan. Bizden önce yaşayanlar, kurgulayıp yazanlara da bir kulak mı versek sanki? Hayat daha yaşanabilir olur diye düşünüyorum.
Altını çizdiğim tonla sayfa, bir sürü cümle var kitapta. Ben gerçekten çok sevdim. Yazara ait en sevdiğim romanı ilk olması yönü dışında da Unutma Beni Apartmanı olacak gibi geliyor.
Bir romana toplasanız kaç kitap, kar kurgu, kaç hikâye sığdırabilirsiniz? Nermin Yıldırım ise yazan bu epeyyy çok olabiliyormuş. İlk kitabını aldım okudum, hayran kaldım. Diğer tüm kitaplarını sipariş verdim. Başka sözüm yoktur hâkime hanım, teşekkürler
Herkese keyifli okumalar dilerim.