2025 193. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2025 01:05
#SketchArtemisManga Efenim #çizgiroman ya da #manga adı ne olursa olsun, küçümsemeyelim. Hem o da kitap hem de eğlenmek için bile olsa bazı içerikler ders vericî nitelikte olabiliyor. #ormansuyu hikayesi türü fantastik bilimkurgu olsa da, aslında Güney Kore'nin sosyolojik yapısını da konu ediniyor. Hah orası Kore burası Türkiye diyeceksiniz, ama benzer şeyleri görüyoruz ne de olsa Asya kökenliyiz Konu bir böcek ilacı markası olan orman suyunun yan etkisi yüzünden böcek familyasından herhangi bir böceğe dönüşen insanları anlatıyor. Bunu bir tür güç olarak düşünelim. Taraflar üçe bölünüyor; bir tarafta topluma kazanma ve mevcut duruma çare bulmaya çalışan bir kesim, diğer yandan gücü kabullenip ama kötüye kullan bir kesim ve korkmuş sağlam insanlar var. Ana tema psikolojik unsurlar: şiddet, manipülasyon, zorbalık, aşağılık duygusu, yoksulluk, kabullenilme isteği ya da yalnızlık korkusu vs. Yani kısaca gerçekte gördüğümüz ya da hissettiğimiz pekçok etken. Alt mesajı ise açıklamama gerek yok. Ancak şunu söyleyebilirim, görsellerle desteklediği için hafızada daha kalıcı ve de etkili. Yani küçümsemeyin, destekleyin okuyanları. Benden tam puan aldı! Epope dehşet ve ibretle tavsiye eder!
Çizgi Roman
Orman Suyu - Cilt 2Hyeong Eun · Artemis Yayınları · 20256 okunma